Ragyogó magyar eredmény a Szaunamester Világbajnokságon

Forrás: turizmus.com

 2019. szeptember 30. 15:14

Minden idők legnagyobb magyar sikere született meg a Szaunamester Világbajnokságon: szoros csatában lett ezüstérmes a Farkas Evelyn – Szép Boglárka – Tapolcai Gábor csapat.

A világ legjobb szaunamesterei idén Thermen Berendonckban, a vadonatúj holland szaunaparkban gyűltek össze, hogy a március óta tartó  nemzetközi versenysorozat zárásaként a tizennégy tagú nemzetközi szakmai zsűri és a több ezer fős közönség előtt mérjék össze tudásukat a Szaunamester Világbajnokság döntőjében – tájékoztatta lapunkat a Magyar Fürdőszövetség.

Az elődöntők során két csapat messze megelőzte a teljes mezőnyt: a veterán világbajnok lengyel Łukasz Dłużniewski és Kasia Klajn, valamint a magyar Farkas Evelyn – Szép Boglárka – Tapolcai Gábor trió a többiektől távol, egymástól azonban csak pár pont távolságra készültek a döntőre.

A világbajnoki döntő napja így a lengyel és magyar csapat rendkívül izgalmas csatájáról szólt. Idén minden eddiginél nagyobb hazai szurkolótábor kísérte a magyar világbajnoki csapatot, akik így a sok-sok hazai vendég biztatása mellett készültek a döntőre.

A végső pontszámok alapján végül ezüstérmes lett a magyar csapat, mindössze 2,6 ponttal a világbajnok páros mögött, de 91 ponttal megelőzve a világbajnoki döntő teljes mezőnyét.

Ez az eredmény nemcsak a hazai szaunakultúra eddigi legnagyobb szakmai sikere, de a hazai  utánpótlásképzés sikere is egyben, hiszen Tapolcai Gábor alig egy éve végezte el a szaunamester iskolát, ahol többek között Farkas Evelyn és Szép Boglárka voltak az oktatói – és most a tanítvány mestereivel együtt ért fel a csúcsra.

Magyarország 2016-ban csatlakozott a szaunamesterek nemzetközi szakmai közösségéhez, azóta számos a világ élvonalába tartozó oktató, szaunamester járt hazánkban, és segítette a hazai szakma fejlődését. Nagy lendületet adhat a hazai szakmai fejlődésnek, hogy már Magyarországon is vannak a világ élvonalába tartozó szaunamesterek, akik így magyar nyelven, hazai keretek között képezhetik már a magyar szaunamester tehetségeket.

Az ezüstérmes magyar trió tagjai fürdőköpenyben

Fotó: Thermen Berendonck

A világbajnoki döntőn nem csak az ezüstérmes trió, de a teljes magyar csapat igen jól szerepelt.

A csapatversenyre koncentráló, így egyéni programját háttérbe helyező Szép Boglárka Coco Chanel című programja a világ 13. legjobbja lett, míg az újonc Decsi Márton élete első versenyén a 27. helyet szerezte meg.

Borbély Nauzika és a szintén világbajnoki újonc Márics Krisztián csapata a 17. helyen végzett.

Harmadik csapatunk, Végh Tímea – Szathmári Kata – Orendi János, a 28. helyen zárta a világbajnoki versenysorozatot.