Rangos turisztikai díjat nyert a Liget Budapest Projekt

Forrás: turizmus.com

 2023. július 03. 15:06

Európa legjobb turisztikai fejlesztésének választották a Liget Budapest Projektet Dubajban, a rangos International Travel Awards díjátadóján – jelentette be Gyorgyevics Benedek, a Liget Budapest Projekt megvalósításáért felelős Városliget Zrt. vezérigazgatója.

A Városliget megújítása több mint százhúsz ország népszerű idegenforgalmi attrakciójával mérettette meg magát, ahol először a zsűri, majd a közönség szavazatai alapján bizonyult kategóriája legjobbjának.

Az International Travel Awards díjátadót 2018 óta minden évben megrendezik, hogy a turizmus területének kiválóságait feltérképezzék és jutalmazzák. Kontinensenként számos kategóriában érkeznek jelölések minden évben épületekre, természeti látványosságokra és különleges látnivalókra, amelyek közül a győztest közönségszavazással választják ki. A turisztikai szakemberek, a média és a látogatók idén is a világ minden tájáról szavaztak a jelöltekre.

Európa legjobb turisztikai fejlesztésének választották a Liget Budapest Projektet

Fotó: Liget Budapest / Palkó György

 

„A Városliget történelmi megújítása három kulcsfontosságú terület ötvözetén alapul: az ingatlanfejlesztésen – az új kortárs épületek építésétől, a meglévő kulturális intézmények felújításán át a parkfejlesztésig –, a kultúrán és a turizmuson" – mondta el a díj kapcsán Gyorgyevics Benedek a lapunkhoz eljuttatott közlemény szerint.

Felidézte, hogy fejlesztéseik az előbbi két kategóriában a korábbi években számos díjat hódíthattak el, most pedig immáron a harmadik terület, a turisztikai szektor egyik legrangosabb nemzetközi elismerését is magáénak tudhatja a projekt. "Ez is visszaigazolja, hogy Budapest első számú családi élményparkjának – benne a Városligeti Nagyjátszótérrel, a lenyűgöző Magyar Zene Házával és Néprajzi Múzeummal – helye van a világ legjobb turisztikai célpontjai között" – fogalmazott a vezérigazgató.