Red Bull Air Race Zamárdi: programok égen, földön és vízen

Forrás: turizmus.com

 2019. július 04. 15:48

Július 13-án és 14-én a Balaton felett repülnek a Red Bull Air Race versenyzői. A kétnapos, ingyenesen látogatható rendezvényen szárazföldi programokból sem lesz hiány.

Mint arról korábban beszámoltunk, az ikonikus budapesti helyszínt követően Zamárdiba helyezte magyar bázisát a Red Bull Air Race világbajnokság, így a hétvégén bárki akár egy SUP-on vagy gumimatracon ringatózva is figyelemmel követheti a világ legjobb pilótáinak versenyét.

A balatoni a négy állomásból álló szezon harmadik fordulója, ahol még bármi megtörténhet. Július 13-án szombaton a kvalifikációs fordulókat, 14-én vasárnap pedig a döntőket tekinthetik meg a nézők. A tabellát jelenleg a japán pilóta, Joshide Muroja vezeti, mögötte a címvédő cseh Martin Sonka áll, így rendkívül izgalmas, kiélezett versenyre lehet számítani.

Kiélezett versenyre lehet számítani Zamárdiban

Fotó: Red Bull Air Race

Miközben a versenyzők a tó fölött a pilonok között szlalomoznak, a szárazföldön is  pezseg majd az élet. Az extrém mozdulatokról a Gravity Academy Trial biciklis csapat, Horgas Péter parkouros, a Freestyle Foci, valamint B-girl és B-boy breakesek gondoskodnak a parton. A gyerekek ugrálóvárakban próbálhatják ki, vajon elérik-e a száguldó gépeket a levegőben. Mindkét napon élő DJ párbaj garantálja a pörgős szetteket a rendezvényre látogatóknak.

Azok, akik szeretnék aktív pihenéssel tölteni a hétvégét, kipróbálhatják a szimulátorokat, különböző konzolokat és a bátrabbak a retro számítógépeket is a gaming sátrakban, a focirajongók pedig FIFA-mérkőzésekre is kihívhatják egymást az óriás LED-falon.

Besenyei Péter műrepülő világbajnok a Balaton fölött is tart majd bemutatót

Fotó: Red Bull Air Race

A Red Bull Air Race versenyzői mellett egyedi bemutatójával kápráztatja el a közönséget Besenyei Péter műrepülő világbajnok. De Zamárdiba látogat a Red Bull világszerte kuriózumnak számító történelmi repülőgépflottája is, amely a legkülönlegesebb légi járművekkel hasít át a Balaton felett.

A légi és szárazföldi események mellett a tavon is különleges programokra lehet számítani. Szóláth Szebasztián wakeboard világbajnok a  leglátványosabb trükkökkel igyekszik majd lenyűgözni a nézőket.

Szóláth Szebasztián wakeboard világbajnok egyik látványos trükkje

Fotó: Red Bull Air Race

Szombaton és vasárnap is irányított SUP-túrákkal várják az érdeklődőket. Az ingyenes programhoz – amelyre itt lehet jelentkezni – saját SUP-pal is lehet csatlakozni, de a szervezők készülnek extra darabokkal is.

Korábban megírtuk, 2019 lesz a Red Bull Air Race utolsó szezonja.