Ezen a kiállításon megtudhatjuk, miben különbözik a Star Wars galaxisa a Tejútrendszertől

Forrás: turizmus.com

 2024. május 07. 09:53

Edukációs tárlat született a Travelling Galaxy Kiállítás és a Svábhegyi Csillagvizsgáló együttműködéséből. A kiállítás szervezői szórakoztató és tudományos értéket képviselő tárlatvezetéssel is készülnek az iskolák és a csoportok számára.

A budapesti Kálvin tér szomszédságában, 2022 végén nyílt Travelling Galaxy privát kollekción alapuló interaktív kiállítás több mint kétszáz – eddig még a nagyközönség által sosem látott – makettet, modellt és életnagyságú bábut mutat be, amely nemrégiben a nagy sikerrel való tekintettel teljesen megújult. A kiállítás továbbra is elsősorban a Star Wars trilógia eredeti (IV., V., VI.) részeire épül, azonban az újítással már a videojátékokból, a legújabb sorozatokból, valamint a könyvekből jól ismert karakterekkel is találkozhatnak a látogatók. A kiállításon Stohl András narrációja vezet végig – tudatta a helyszín.

Május 4-én, a nemzetközi Star Wars világnapján mutatták be Menyhei Szabolcs műveit, az alkotó jelentős szerepet játszott olyan nagyszabású filmek vizuális effektjeinek létrehozásában, mint a Star Wars. Menyhei Szabolcs saját alkotásai mellett a Clone Warshoz készült illusztrációkat is felajánlotta a gyűjtemény részére.

Star Wars tematikájú kiállítás a Travelling Galaxy Kiállításon

Fotó: Svábhegyi Csillagvizsgáló

 

A szervezők a Star Wars világnapja alkalmával a Svábhegyi Csillagvizsgáló csillagászaival együttműködve újszerű edukációs tartalommal bővítették a kiállítás világát. Így hamarosan nem csak a filmekből ismert Star Wars Univerzummal lehet találkozni a csillagvizsgálóban, a tárlatvezetés során tudományos háttérinformációkkal is megismerkedhetnek a résztvevők.