Éjszaka is nyitva tart és új fénybe öltözik a Skanzen ezen a két napon

Forrás: turizmus.com

 2024. április 18. 13:42

Új zenei és művészeti fesztivállal bővül a Szabadtéri Néprajzi Múzeum programkínálata. A Fonóval, a PajtaKulttal és fényfestőkkel közösen megálmodott KANDELA – SKANZEN MÁS FÉNYBEN fesztiválon egyedi fényalkotásokkal, koncertekkel, táncházzal és dunakanyari gasztronómiai kínálattal rukkolnak elő.

A kétnapos fesztiválon, május 31-én és június 1-jén hazai fényművész csapatok összefogásával új fénybe öltöznek a Skanzen épületei, egyedi atmoszférát teremtve világklasszis előadók koncertjeihez.  A szentendrei Skanzent ritkán látni este, hiszen kivételes alkalmaktól eltekintve délután ötkor bezár. A fényfestéshez azonban sötétre van szükség, így éjjel 2-ig nyitva lesz a múzeum ezen a két napon. A fény útját követve pedig bejárható az egész múzeum.

A közönséget zenés fényfesztivál ideje alatt változatos koncertek szórakoztatják.

A Keck Mária vezette Ex Auro flamenco duó is bemutatja műsorát

Fotó: Szabadtéri Néprajzi Múzeum

A rendezvény ideje alatt a nagyközönség számos világszinten ismert hazai fényfestő művész alkotásával is találkozhat. A program zenei házigazdája, a magyar népzenei örökségre építő Fonó Budai Zeneház.

A fényfesztiválon a Skanzen Erdély épületegyüttesének városi kiállításai a látogatók előtt nyitva állnak, az élő történelem szereplők segítségével belecsöppenhetünk a századelő világába.  A Korzó Kávéház emeletén kézműves foglalkozások várják az érdeklődőket. Különleges tárlatvezetésen is részt vehetnek a látogatók.