Szeptemberben a balatonföldvári sörkertben is vetítik az új magyar vígjátékot

Forrás: turizmus.com

 2022. augusztus 23. 15:10

Az augusztus 20. utáni napokban, illetve a szeptemberi tanévkezdéssel a Balatonon véget ér a nyári szezon, ám ezután is érdemes felkeresni a „magyar tengert”. A Balaton ősszel egy másik, szintén csodás arcát mutatja.

A balatoni turisztikai szolgáltatók pedig évek óta színesebbnél színesebb ajánlatokkal igyekeznek ilyenkor is a tóhoz és a térségbe csábítani vendégeiket. Az őszi balatoni programok sorában az idén felbukkan egy igazi kuriózum: a Balatonföldváron működő Helka Sörkert szeptemberben, minden csütörtök este kertmozivá alakul, ahol megtekinthető az „Együtt kezdtük” című új magyar játékfilm.

Augusztus 4. óta látható a mozikban Kerékgyártó Yvonne rendező és Romwalter Judit producer közös munkájának eredménye, az „Együtt kezdtük”.

A néző egy 2011-ben érettségizett osztály tíz évvel későbbi sajátos osztálytalálkozójába csöppen, amely egyúttal két volt osztálytárs esküvője is.

Esküvőre jöttek össze a régi barátok, a helyszín egy badacsonyi panzió – jelenet a filmből

Fotó: Együtt kezdtük

Az alkotók által „generációs dramedy”-nek aposztrofált film egyszerre szórakoztató és elgondolkodtató: könnyed stílusban, de a drámai mélységet sem nélkülözve mutatja be a húszas éveik végén, harmincas éveik elején járó fiatal felnőttek helyzetét, problémáit, dilemmáit.

A film a Nemzeti Filmintézet támogatásával született, melynek kifejezett célja volt, hogy bemutatkozási lehetőséget teremtsen kilenc fiatal, pályakezdő színésznek.

A forgatókönyv tálcán kínálta a megoldást erre: a történetnek nincs kifejezetten egyetlen főszereplője, az egykori osztálytársak egymáséval összefonódó sorsa több külön-külön kis történet, és mindegyikük karaktere önmagában is érdekes. Kerékgyártó Yvonne rendező szerint a film „tizedik főszereplője” maga a helyszín: a Balaton.

Nagyapa és unoka a balaton-felvidéki szőlőbirtokon – jelenet a filmből

Fotó: Együtt kezdtük

A film túlnyomó részben a Balatonnál forgott: az egyik meghatározó forgatási helyszín egy balaton-felvidéki szőlőbirtokon lévő borospince, de a Badacsony is fontos szerepet kap, hiszen az esküvő helyszíne a festői szépségű tájban elhelyezkedő Szent Anna-kápolna.

A Magyar Turisztikai Szövetség, a BalatonBike365 és a MozgóMozi együttműködésében szeptemberben, minden csütörtökön 19.00 órától kertmozivá alakul a balatonföldvári Helka Sörkert, amely így a film állandó vetítési helyszínéül szolgál.Az egyes vetítési alkalmak egyúttal közönségtalálkozók is lesznek: egy-egy alkalommal a film producerével, rendezőjével és egyik-másik szereplőjével találkozhatnak és beszélgethetnek az érdeklődők. A vetítések ingyenesek.Együtt kezdtük: szeptember 1-jén, 8-án, 15-én, 22-én és 29-én a Helka Sörkertben, Balatonföldváron.