Szerdától újra kötelező a maszk Ausztriában

Forrás: turizmus.com

 2022. március 21. 11:30

Március 23-tól zárt téren visszaállítják az FFP2 maszkviselési kötelezettséget Ausztria egész területén a koronavírus-fertőzöttek növekvő száma miatt.

Amint arról korábban beszámoltunk – Bécs kivételével – Ausztria valamennyi más tartományában március 5-től lazítottak a járványügyi szabályokon, többek között eltörölték az FFP2 maszkviselési kötelezettséget.

Ezt követően azonban dinamikus emelkedésnek indultak a fertőzöttségi mutatók, amelyek március közepén már megközelítették a napi 50-60 (!) ezres esetszámot. A karantén-előírások és betegállományok miatt a kritikus infrastruktúra területén átmeneti munkaerőhiány lépett fel, így többek között hiányzik a kórházi ápolószemélyzet jelentős része.

Johannes Rauch szövetségi egészségügyi miniszter az járványügyi operatív törzs, a GECKO munkacsoport tagjaival való konzultáció után bejelentette: március 23-tól zárt téren visszaállítják az FFP2 maszkviselési kötelezettséget.

Az osztrák szállodákban is kötelező lesz újra a maszk

Fotó: 123rf.com

A döntés értelmében tehát ismét egységes lesz Ausztria egész területén a szabályozás, a többi tartomány is követi az eddigi „bécsi gyakorlatot". Ez azt jelenti, hogy a turisztikai szektorban ismét általánosan kötelező lesz a maszkviselés az éttermek és a szálláshelyek zárt területein. A részletes jogszabály megjelenése a napokban várható – írja a GD-Consulting blogja.