Átadták az ország legújabb, műanyag borítású sítanpályáját

Forrás: MTI/turizmus.com

 2024. május 24. 10:47

Az ország legújabb, a térség első műanyag borítású sítanpályáját adták át ünnepélyes keretek között a szolnoki Tiszaligetben.

A beruházás az Aktív Magyarország által meghirdetett "Országos sítanpálya-építési program 2024" támogatásával valósult meg a Sítanpálya az Alföldön elnevezésű projekt során az Extrémzóna Kft. beruházásában.

A szolnoki a negyvenedik sítanpálya, és segítséget jelent majd a sportág alapjainak elsajátításában - hangsúlyozta Révész Máriusz, a Miniszterelnökség aktív Magyarországért felelős államtitkára. Kiemelte, hogy sok különböző programot indítottak, amelyek azt a célt szolgálják, hogy az emberek megszeressék a mozgást. Szolnokon támogatták a tiszaligeti futókör létesítését és úgynevezett kerékpáros pumpapályák építését.

Ebbe a programba illik bele a sítanpálya építése  is – fűzte hozzá. Megjegyezte, hogy az államtitkárság 22 millió forinttal járult a sítanpálya létesítéséhez, a beruházás teljes összege ennek mintegy négyszerese. A költségek háromnegyedét vállalkozók biztosították. Olyan helyekre biztosítanak támogatást, ahol egyébként a szakmai feltétel is megvan. Szolnokon a síoktatók a legjobbak közé tartoznak – jegyezte meg.

Sítanpályát adtak át a szolnoki Tiszaligetben

Fotó: MTI/Mészáros János

 

Egri Katalin, a Síoktatók Magyarországi Szövetségének elnöke közölte: a Hejhó, síelni jó! Nyílt Sítanpályák Program keretében szeretnék elérni a következő szezonban, hogy szeptembertől áprilisig 14 ezer gyerek próbálhassa ki a síelést a tanpályákon.

A két éve bejáratott program során ingyenes osztálykirándulás keretében azok a gyerekek is eljuthatnak a sítanpályákra, akinek eddig még nem volt személyes élményük a sportággal. A pályákon szakképzett oktatókkal, biztonságos körülmények között sajátíthatják el a síelés alapjait- fűzte hozzá.

Számos sportlétesítmény, stadion, uszoda, különféle sportpályák, vízilabda aréna is található a Tiszaligetben, továbbá futókör, kalandpark. Megtörténik hamarosan a tó rehabilitációja és befejeződik a strandfürdő építése is.

A hazai síelés ügyét felkaroló Chernel István Sí és Turisztikai Klaszter a közelmúltban ünnepelte 10 éves jubileumát.