Színes programokkal jön a Jégpályák Éjszakája szombaton

Szerző: Gulyás J. Attila

Forrás: turizmus.com

 2022. január 19. 15:42

Január 22-én több mint ötven jégpálya és jégcsarnok várja a korizókat meghosszabbított nyitva tartással országszerte. A négy központi helyszín Debrecen, Győr, Veszprém, és Budapesten a Városligeti Műjégpálya lesz.

Hatodszor rendezi meg szombaton a Magyar Jégkorong Szövetség a Jégpályák Éjszakáját, és ezzel több mint negyven helyszínen lesz lehetősége a mozogni vágyó gyerekeknek és felnőtteknek néhány órás önfeledt korcsolyázásra. A koronavírusjárvány miatt tavaly elmaradt, most viszont minden eddiginél izgalmasabb és színesebb lesz a késő éjszakai órákba nyúló sportesemény.

Három kiemelt vidéki nagyvárosban, Debrecenben, Győrben és Veszprémben különösen gazdag programmal várják a jeges sportok szerelmeseit, mindhárom helyen lesz jégdiszkó, és arról is gondoskodnak a szervezők, hogy a már rutinos korcsolyázók megismerkedjenek a jégkorongozás alapjaival.

Több balatoni műjégpálya is meghosszabbítja a nyitva tartását szombaton. Szigligeten a vár tövében húzhatnak korcsolyacipőt a siklani vágyók, Balatonfüreden, a tó legnagyobb műjégpályáján többek közt jégtáncbemutató és diszkó is lesz. A siófoki jégkikötőben ezúttal retrózenével gondoskodnak a jó hangulatról, és a lellei BL Yacht Club is közösségi korcsolyázásra csábít.

Az esemény fő helyszíne a Városligeti Műjégpálya lesz

Fotó: mtu.gov.hu

Az esemény fő helyszíne a budapesti Városligeti Műjégpálya lesz, ahol ezúttal szlalomozhatnak is a bátrabbak, vagy gyakorolhatják a kapura lövést, és nyereményekkel kecsegtető különböző kvíz- és más ügyességi játékokba is bekapcsolódhatnak. Kitelepül a fővárosi műjégre a Rádió 1, az esti órákban 17 és 20 óra között Cooky Mix  és kívánságműsor szól a hangszórókból, és részt vesz majd az eseményen a magyar jégkorongsport népszerű kabalafigurája, Csúszka is.

A Jépgályák Éjszakáján nyitva tartó helyszínekről és programjaikról itt érhetők el további információk.

 

Nagy tavainkon még nem lehet korcsolyázni

Nagy tavaink még nem alkalmasak korcsolyázásra  - figyelmeztetnek az illetékes vízügyi szakemberek, és a rendőrség is arra int, hogy aki megszegi a mesterséges vizeken tartózkodás előírásait, az 50 és 150 ezer forint közötti szabálysértési bírsággal sújtható.

Január 19-én reggel a Balaton vize még hullámzott, a kikötők közelében viszont tovább hártyásodott a víz. Vasárnap reggel újabb hideghullám érkezik a tó térségébe, így az remélhetően néhány nap alatt vastagabbra hizlalhatja a jeget  -  jelezte a Turizmus.com-nak Horváth Ákos meteorológus, a siófoki Viharjelző Obszervatórium vezetője A Balatonnál a rendőrökön kívül közterület felügyelők, halászati őrök, és a katasztrófavédelem emberei is folyamatosan járőröznek.

Nem jobb a helyzet a Velencei tónál sem, ott csak a kikötők közelébe mértek 5-6 centis jeget, a Tisza-tavat 3-4 centiméteres jég borítja, míg a  Fertő-tó téli takarója szerda reggelre 3 centire vastagodott. A már 15 centiméter jégvastagságú Rakoca-tavat a hét végén megszállták a korcsolyázók és a jégvitorlázók.