Szombaton nyit Budapest új, egyetlen szabadvízi strandja

Forrás: turizmus.com

 2021. június 29. 13:44

A főváros legújabb városnegyedében, a BudaParton nyit meg Budapest egyetlen szabadvízi strandja, a SHO Beach BudaPart július 3-án.

A Lágymányosi-öbölben kialakított, kiváló vízminőségű, prémium strandon a fürdőzés mellett sportolási lehetőségekkel, kulináris élményekkel és a nyár folyamán változatos programokkal várják majd a látogatókat. De nemcsak a strandon, hiszen júniusban a városnegyedben megnyitott a Dürer Kert kerthelyisége, az EB-meccsek több helyszínen is követhetők a Duna-partján és hamarosan indul a kertmozi is – tudatta a városnegyed fejlesztője.

A Property Market Kft. tájékoztatása szerint Magyarország legújabb strandja mindössze néhány percre Budapest belvárostól, egy európai viszonylatban is különleges adottságú helyen kínál fürdőhelyet és kikapcsolódási lehetőségeket. A cég már a tervezési fázisban döntött arról, hogy a városnegyed fejlesztésének részeként a Lágymányosi-öböl partját kiépíti és létrehozza a főváros jelenleg egyetlen szabadvízi strandját. Ehhez megtalálták a megfelelő partnert és üzemeltetőt: a SHO a fürdőzési lehetőségen túl még tovább gazdagítja a városnegyed minőségi kulturális és kulináris szolgáltatásait – írták közleményükben.

A Lágymányosi-öböl partján alakították ki a főváros egyetlen szabadvízi, homokos strandját

Fotó: Property Market

„Az elhelyezkedés és a már meglévő szolgáltatások, valamint a városnegyed különleges, természetközeli hangulata miatt keresve sem találhattunk volna jobb helyet a SHO Beach BudaPartnak" – mondta az üzemeltető Koltai Gábor.

A homokos vízparton a reggeli kávézástól a napközbeni étkezésen keresztül az esti koktélozásig van lehetőség a szabadtéri időtöltésre. A SHO Chill & Grill beach bar a megszokott strandételeket kínálja magas színvonalon, a MÁK pop-up SHO Beach pedig Magyarország egyik legjobb éttermének konyháját hozza testközelbe Mizsei János séf irányításával, így a látogatók a fine dining világába is belekóstolhatnak.

A fürdőzők komfortérzetéről a bisztró mellett kialakított vendégblokkal gondoskodnak, igényes mosdókkal és öltözőkkel. A kiszolgáló egységek különleges, modern úszóházakban találhatók, amelyek megemelkedett vízállás esetén sem kerülnek víz alá. A tengerparti hangulatot idéző strandon a nyári szezon alatt számos programmal készülnek a szervezők, a későbbiekben kulturális esteknek, gasztronómiai eseményeknek, bor- és pálinka kóstolóknak, valamint sportközvetítéseknek is helyet ad majd.

*

Frissítés: Mennyiért strandolhatunk a Duna-parton?

A felnőttbelépő hétfőtől csütörtökig 3200 forintba kerül, péntektől vasárnapig 4000 forint. A budapartiak, a diákok és a 65 év felettiek kedvezményesen, hétköznap 2300, míg hétvégén 2800 forintért válthatnak jegyet. A 3-12 éves gyerekek hétköznap 1600, hétvégén 2000 forintos jeggyel strandolhatnak. Van családi jegy is: két felnőttnek és két gyereknek hétköznap 8000, hétvégén 10 000 forint a belépő, de a BudaParton élő családoknak csak 5600, illetve 7000 forintot kell fizetni. Délután négy óra után hétköznap 1700, hétvégén 2200 forintért lehet strandolni a Duna-parton. További infó itt.