Szükségkórház lesz a Messe Berlin egyik pavilonjából

Forrás: turizmus.com

 2020. április 07. 10:34

A berlini vásárközpont 26-os pavilonjában alakítanak ki ezer férőhelyes szükségkórházat koronavírusos betegek számára – írja több német lap a dpa híradása alapján.

Bő egy hónappal ezelőtt még a világ egyik legnagyobb turisztikai vásárának megrendezésére készült, most pedig szükségkórházat alakít ki egyik pavilonjában a Messe Berlin. Emlékezetes, hogy a szervezők a járványveszély miatt az utolsó pillanatban, csupán három nappal az esemény megkezdése előtt, február 28-án mondták le az ITB Berlin megrendezését.

A kórház és a tábori kórház között félúton álló létesítmény tartalékkórházként fog szolgálni arra az esetre, ha más klinikák már nem tudnak több koronavírusos beteget ellátni. Április elején ugyan még kezelhető mértékű volt Berlinben a kórházi ellátásra szoruló betegek száma, az illetékesek azonban attól tartottak, hogy ez a helyzet gyorsan megváltozhat.

Első körben, kb. 10 nap alatt 500 férőhelyet alakítanak ki. Az összes ágy rendelkezik majd oxigénvételi hellyel, 100 ágyat pedig lélegeztetőgéppel is felszerelnek. A kórházban egy CT-készüléket is elhelyeznek.

A Messe Berlin déli bejárata

Fotó: Messe Berlin

Az egészségügyi centrum 100 meghirdetett orvosi helyére nem kevesebb, mint 550 orvos jelentkezett április elejéig, köztük nyugdíjasok, kisgyerekükkel otthon lévő nők és frissdiplomások. Az 500 ápolói hely betöltése várhatóan nagyobb problémát fog okozni.