2,5 milliárdos MTÜ-támogatást kap a Gyulai Várfürdő

Forrás: MTI

 2019. október 02. 16:40

A Gyulai Várfürdő még az idén 2,5 milliárd forintos támogatást kap a Magyar Turisztikai Ügynökségtől a medencék felújítására – jelentette be Guller Zoltán, az MTÜ vezérigazgatója a békési fürdővárosban.

A forrásból három szabadtéri medencét, valamint az úgynevezett favázas épületet újítják fel, bővítik a meglévő gyerekmedencés részt és az egyik termálmedencét. A beruházásnak 2021 végére kell elkészülnie – húzta alá a vezérigazgató.

Guller Zoltán elmondta, Gyula évek óta a tíz leglátogatottabb város egyike a belföldi turizmusban, a vendégéjszakák számának növekedése nagyobb a magyar átlagnál. Reményét fejezte ki, hogy a forrás révén a békési fürdőváros további egy-két helyet léphet előre a TOP10-es listán.

Az Aquapalota csúszdái a Gyulai Várfürdőben

Fotó: varfurdo.hu

A vezérigazgató emlékeztetett, a magyar turizmus növekedési adatai meghaladják az európai uniós és a világátlagot. Jelenleg mintegy ezer turisztikai célú fejlesztés zajlik az országban, soha ennyi nem volt még.

A turizmus a hazai GDP 11 százalékát adja, évente 10 százalékkal bővül, ez a növekedés várhatóan idén is megvalósul. Az ágazat 400 ezer embernek ad munkát.