Támogatást kapott a józsefvárosi fürdőberuházás

Forrás: turizmus.com

 2019. július 19. 14:27

200 millió forintot különítettek el a központi költségvetésből a Józsefvárosi strand- és gyógyfürdő-beruházás előkészítésének támogatására.

Tavaly nyáron adtunk hírt arról, hogy strand és gyógyfürdő épülhet Budapest VIII. kerületében, a volt józsefvárosi pályaudvar területén, a koncepciótervek szerint a körülbelül tízmedencés fürdő egyidejűleg mintegy félezer ember befogadására lenne alkalmas.

Az egy évvel ezelőtt bemutatott tervek szerint a strand egy szabadidő-, sport- és kulturális központ része lenne, és egy 2,7-3 hektáros területen helyezkedne el.

Egy, az önkormányzat honlapján a napokban megjelent hír már konkrétabb tervekről számol be. Ezek szerint a strandon felépítendő, gyűrű alakú fürdőépület közepén egy nyitott udvart alakítanának ki. A létesítményben helyet kapna egy egész évben működő gyógyászati részleg, élményfürdő, gyermekrészleg, nyári strandrész, szaunák és gőzkamrák, valamint kiszolgáló egységek. A fürdő mellett 200 állásos gépkocsi- és 200 állásos kerékpártárolót alakítanának ki.

A létesítményben összesen tíz bel- és kültéri medence kapna helyet

Fotó: jozsefvaros.hu

A szakvélemények szerint a volt józsefvárosi pályaudvar alatt, 1300-1400 méter mélyen 70-72 Celsius-fokos hőmérsékletű víz található, amelynek összetétele megegyezik a Széchenyi és Paskál gyógyfürdők alatt lévő vízével.

Egy 2019. július 10-i kormányhatározat 200 millió forintot különített el a központi költségvetésből a Józsefvárosi strand- és gyógyfürdő beruházás előkészítésének támogatása címén, ami értesüléseink szerint a kútfúrás költségeit fedezné. További részleteket azonban a többszöri ígéretek ellenére, végül szabadságolásokra hivatkozva nem sikerült megtudnunk az önkormányzattól.

A Józsefvárosban fellelt gyógyvíz összetétele megegyezik a Széchenyi és a Paskál vízével

Fotó: jozsefvaros.hu