Termálturisztikai megállapodást írt alá Kínában Hévíz

Forrás: turizmus.com

 2019. május 20. 15:00

A termálvíz hasznosítási lehetőségeiről, a turisztikai fejlesztésekről és a Hévízi Tradicionális Kúra népszerűsítéséről írtak alá megállapodást Kínában.

A Nyugat-Kínai Nemzetközi Kereskedelmi és Befektetési Expóval párhuzamosan tartották meg a 2. Nyugat-Kínai Nemzetközi Kereskedelmi és Befektetési Expót, a Magyar Turisztikai Promóciós Rendezvényt, valamint a Határokon Átívelő Kereskedelmi és Befektetési Konferencia és B2B találkozót a Bank of China szervezésében.

A szakmai eseményen közel 300 egészségturisztikai szakember jelenlétében két stratégiai együttműködést írt alá Hévíz. Papp Gábor, Hévíz polgármestere Beibei városával kötött stratégiai megállapodást, melynek célja partnerkapcsolat kialakítása a termálvíz-hasznosítási lehetőségek, valamint turisztikai fejlesztések témakörében.

H. Horváth Orsolya, a Hévízi Turisztikai Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója pedig háromoldalú stratégiai megállapodást kötött a Hakone Csoporttal, valamint a Nanjing SOHO Healthy Town Investmenttel, melynek célja a Hévízi Tradicionális Kúra népszerűsítése, valamint szakértelmének hasznosítása a kínai termálturisztikai beruházások kapcsán.

Kínában is számítanak Hévíz termálturisztikai tapasztalataira

Fotó: Hévíz Város Önkormányzat

Az együttműködések hosszú távon hozzájárulhatnak a kínai vendégszám és tartózkodási idő növeléséhez, valamint a Hévízi Tradicionális Kúra nemzetközi ismertségének növeléséhez, emellett erősíti a magyar és kínai kormány között 2019 áprilisában lefektetett Ötpontos Tervet, a vízügyi és kifejezetten a gyógyvíz hasznosítási együttműködések területén – áll a város közleményében.

Az expón rész vett a Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ is, amely mintegy 40 ezer Budapest Card értékesítéséről írt alá megállapodást egy globális kínai utaztatóval.