Magyarok a Nyugat-Kínai Kereskedelmi és Befektetési Expón

Forrás: turizmus.com

 2019. május 20. 11:56

A Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ (BFTK) és az Artificial Intelligence Worldwide Travel Chain (AIWTC) megállapodása alapján a globális utazási platformot üzemeltető kínai nagyvállalat mintegy 40 ezer Budapest Card értékesítését vállalja évente a kínai piacon.

Május 16–18. között a BFTK küldöttsége részt vett a 22. Nyugat-Kínai Kereskedelmi és Befektetési Expón (WCIFIT) Csungking városában, ahol megállapodás született többek között a Budapest Card kínai értékesítéséről.

A megállapodást a május 17-i Magyar Turisztikai Promóciós Rendezvényen írták alá, ami az okos turizmus és a légijárat-fejlesztés tematikája köré épült. Ezen a fórumon Hargitai Árpád, a Budapest Card csoportvezetője képviselte a BFTK-t prezentációjával, melyben Budapestet, mint feltörekvő smart desztinációt és a turizmus-mobilitás terén tervezett, illetve megvalósult okos megoldásokat mutatta be, továbbá felhívta a figyelmet a Budapest Card hasznosságára.

Hargitai Árpád, a BFTK Budapest Card csoportvezetője

Fotó: BFTK

A május 16-án rendezett Magyar-Kínai Termálipari Fórumon Dedák Angéla hálózatvezető tartott előadást a BFTK képviseletében Budapest megújuló turisztikai értékeiről, kiemelve a főváros termálturizmusra épülő üzleti lehetőségeit. Ezen a fórumon termálturisztikai megállapodást írt alá Hévíz városa.

A magyar–kínai diplomáciai kapcsolatok felvételének 70. évfordulója alkalmából Magyarország volt az idei expo díszvendége a Jangce partján épült, 30 milliós nagyvárosban rendezett kiállításon. Hazánk külön, 200 m2 -es pavilonban, 50 kiállítóval vett részt az expón.

A megnyitón Jakab István, a Parlament alelnöke köszöntötte az ünnepség több száz résztvevőjét. A vásáron sor került a magyar kiállítók turisztikai promóciós bemutatkozójára, a New York Kávéház bemutatójára, turisztikai panelbeszélgetésre, borkóstolóra, néptánc- és népzenei bemutatóra. A programban napi rendszerességgel szerepeltek sport- és kulturális bemutatók, például teqball-bajnokság a helyi futballcsapatok fiatal játékosainak részvételével.

A magyar pavilon Csungkingban

Fotó: BFTK