Természetjáró Fesztivál: 40 túra 100 időpontban

Forrás: turizmus.com

 2019. július 30. 09:02

A Magyar Természetjáró Szövetség színes programkínálattal, túrákkal és koncertekkel teszi izgalmassá és még élménydúsabbá a természetjárást szeptember 6. és 8. között, a Természetjáró Fesztivál keretében.

A Dunakanyarban és a Börzsönyben a napközben vezetett gyalog-, kerékpár- és vízitúrák mellett ügyességi játékok, sportbemutatók, előadások, gyerek- és családi programok, este pedig koncertek várják a látogatókat a verőcei Csattogó-völgyben.

A klasszikus túrák mellett tematikus gyalogtúrák, ökoturisztikai szakvezetések, tanösvénybejárások várják az érdeklődőket

Fotó: Magyar természetjáró Szövetség

Zebegény, Nagymaros, Kismaros, Verőce, Szokolya-Királyrét és Szendehely-Katalinpuszta térségében a klasszikus túrák mellett tematikus gyalogtúrák, ökoturisztikai szakvezetések, tanösvénybejárások közül választhatnak a fesztiválra érkezők.

Lesz gyógynövénytúra és vezetett nordicwalking túra is, s idén először kipróbálhatják a résztvevők a SUP-ot, az állva evezést is. A fesztivál negyvenféle túrája a Természetjáró applikációból letölthető, és így offline üzemmódban is lehetőséget ad az erdei navigálásra.

Az idei fesztivál egyben V4-es természetjáró esemény is, cseh, szlovák és lengyel túrázók is érkeznek a Csattogó-völgybe, ahol csütörtök este Szalonna és bandája húzza a talpalávalót.

A túrák között mindenki megtalálhatja a neki tetszőt

Fotó: Magyar Természetjáró Szövetség

Másnap este a Vegas Show Band és a Blahalouisiana muzsikál, szombaton délután a gyerekek a Kolompos együttes muzsikájára rophatják, este pedig a Péterfy Bori & Love Band szórakoztatja a fiatalokat.

A fesztiválra a belépés ingyenes, de regisztrációhoz kötött. A túrákon való részvétel 500, illetve 1000 forintba kerül. A programokat 14 éven aluliak szüleikkel ingyen látogathatják.

Bővebb információért kattintson ide.