Közel hétszázan mártóztak meg a jéghideg Tisza-tóban

Forrás: turizmus.com

 2024. január 07. 15:07

Az idei volt a negyedik jeges csobbanás, amit Ljasuk Dimitry, a Tisza-tó „nagykövete” hívott életre és szervez meg minden év elején.

Az év első szombatján ismét a jéghideg vízbe merülhettek tiszafüredi szabadstrandon azok, akiknek a bakancslistáján szerepel az Újévi csobbanás és Tisza szentelés elnevezésű rendezvény.

Az első csobbanáson még csak 10 fő mártózott meg, de ma már százak jönnek el az eseményre, idén közel 700 bátor ember vetette magát az alig pár fokos Tisza-tóba.

A fürdőzés előtt Czókoly Sándor káplán áldotta meg vízkereszt napján a tavat, majd egy rövid balesetvédelmi oktatás és csoportos bemelegítés után kezdődhetett a jéghideg kaland.

Újévi csobbanás január 6-án a Tisza-tóban, a tiszafüredi szabadstrandnál

Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

A csobbanás résztevőire a tiszafüredi mentőszolgálat munkatársai, két búvár és polgárőrök is vigyáztak.

Biztonságvédelmi okokból több turnusban engedték be az embereket a csupán 5 Celsius-fokos vízbe. A vidám megmártózás után pedig négy mobil szauna várta a résztvevőket, ahol egyszerre 60-70 ember tudott melegedni.

Drónfelvétel a Tisza-tavi újévi csobbanásról, több turnusban engedték be a vízbe a résztvevőket

Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

Az első jeges fürdést 2021-ben szervezte meg a Tisza-tó szerelmese, ökoharcosa, Ljasuk Dimitry, aki a tóról és Hortobágyról készült természetfilmjeivel szerzett magának hírnevet az elmúlt években.