Több mint 900 millióból fejlesztik Zsóry-fürdőt

Forrás: turizmus.com

 2017. szeptember 05. 12:27

Gyógy- és egészségparkkal teszi vonzóbbá Mezőkövesd a Zsóry-fürdő környezetét, a beruházásra 918,5 millió forintot nyert a város a gyógyhelyek komplex turisztikai fejlesztésére kiírt GINOP- pályázaton.

A fejlesztés a Zsóry-fürdő egyediségére épülő profil kialakítását, a turisztikai szezon meghosszabbítását célozza. A támogatásból a Zsóry-fürdő előtt közösségi teret, a mögötte lévő arborétum területén egészségparkot hoznak létre – tájékoztatta a turizmus.com-ot az önkormányzat

A közösségi téren többek között többfunkciós emelvény, párakapuként, ködszínházként vagy fényjáték helyszíneként működtethető keretelem, szökőkút, filagória, információs központ, kiszolgáló építmények, elektromosroller- és segwaykölcsönző, kávézó, illemhely, jógatér, thai chi mező, petanque-pályák, háromdimenziós aszfaltrajz és fotópontok kapnak helyet.

Zsóry-fürdő 2013-ban nyerte el a gyógyhelyi minősítést

Fotó: zsory-furdo.hu

Az egészségparkban a tájegység növény- és madárvilágát bemutató „növénytornyot", két információs pavilont, fedett, nyitott terű, az itteni élővilágról hagyományos és digitális információkat nyújtó ökológiai információs központot, nyolc elemű egészségügyi infokommunikációs állapotfelmérő rendszert, gyógysétányt, Kneipp-sétautat, rekortán futópályát, ökológiai tanösvényt, tematikus fitneszpályát és három korosztály számára tematikus játszóparkokat alakítanak ki.

Az attrakciós elemek esztétikus, tájépítészeti környezetben valósulnak meg, amelyek betöltik a pihenőpont funkciót, a közösségi találkozóhely szerepét, biztosítják az egészségturisztikai és aktív pihenés lehetőségét. A parkban parkolókat is kialakítanak, elektromos meghajtású közlekedési eszközök töltőállomásával.

Mint arról korábban beszámoltunk, a gyógyhelyek komplex fejlesztésére kiírt pályázaton öt nyertes helyszínt (Bükfürdő, Gyula, Kiskunhalas, Mezőkövesd-Zsóry-fürdő, Sopron-Balf és Lőverek) hirdettek ki, amelyek összesen mintegy 4,6 milliárd forint támogatásban részesültek.

Kapcsolódó cikkek