Továbbra is nyitva a keszthelyi kutyás park

Forrás: turizmus.com

 2020. szeptember 07. 12:58

Sikerrel zárta a szezont a hazai kutyás turizmus leglátogatottabb helyszíne, a Keszthelyi Kutyás Park, Strand és Piknikkert, mely közel 10 ezer látogatót vonzott a Balaton-parti városba a nyár folyamán.

Július elsején, közvetlenül a tavaszi járványügyi korlátozások lazítása után nyitott meg a Balaton, illetve az ország egyedülálló kutyás-kutyabarát közösségi tere Keszthelyen, ahol kutyás fürdési lehetőség mellett kutyajátszótér, kutyás bolt és persze jutalomfalat is várta a négylábú vendégeket. A család többi tagja pedig a parkhoz tartozó piknikkert vendéglátását élvezhette, de a közösségi kertben külön könyvtár- és társasjátéksarok is helyet kapott – írják közleményükben.

Sekély vízpart vár a négylábúakra

Fotó: Belovári András

„A várakozásokat is felülmúlta a nyári szezonban tett látogatások száma. A három hónapban átlagosan naponta 250-300 fő volt kíváncsi a parkra, a kutyák száma is átlagosan meghaladta a napi százat. Ez becsléseink szerint azt mutatja, hogy közel 10 ezer ember látogatott el a parkba a három hónap alatt, tehát a látogatások száma meghaladta a 25 ezret! Azt gondolom, ez turisztikai szempontból is számottevő eredmény egy Balaton-parti település életében. Az ország minden pontjáról, sőt, külföldről, leginkább a környező országokból, Ausztriából és Szlovákiából is érkeztek vendégek hozzánk, akár csak egy napra, vagy akár egy egész hétre, hogy élvezhessék a balatoni Kutyás Park. Strand és Piknikkert nyújtotta szolgáltatásokat.” – mondta Sziládi-Kovács Tibor a Keszthelyi Kutyás Park, Strand és Piknikkert üzemeltetője.

A tavaszi időszakban, a turizmusban tapasztalt visszaesés nehéz helyzetbe sodorta a szektorban dolgozókat, illetve a szolgáltatásokat igénybe vevőket is. A szigorítások lazítása ugyan bizakodásra adott okot, azonban nehezen indult a szezon. Ezért is döntött úgy a park üzemeltetése, hogy idén nem vezetik be a tervezett belépőt, ezzel is elősegítve a turizmus újraéledését, visszatérését a korábbi szintre.

A 4000 négyzetméteres, sekély vízparttal és hűs árnyékot adó fákkal rendelkező park kiváló kikapcsolódási pontot jelent a kutyatartóknak, kutyabarátoknak. A szépen karbantartott terület nagyobb részén a kutyák szabadon szaladgálhatnak, a kutyajátszótér pedig ideális lehetőség a négylábúak játékos lemozgatására, akár trenírozására is.

Kutyajátszótér a parkban

Fotó: Keszthelyi Kutyás Park és Piknikkert

Ősszel és télen is nyitva

„A célunk továbbra is az, hogy a kutyabarátok kedvelt és keresett helye legyünk, éppen ezért az őszi, téli és tavaszi hónapokban is meghatározott napokon, hétvégeken nyitva tartunk, programokat szervezünk, ezzel is hangsúlyozva, hogy a Balaton a nyári időszakon kívül is kínál turisztikai alternatívákat, attrakciókat. Jövő évben újabb tervekkel, ötletekkel készülünk a Parkban, májusban pedig nyitjuk a 2021-es nyári kutyabarát szezont!” – mondta az üzemeltető.

A tervek szerint a következő hónapokban többek között kutyás találkozókat, általános iskolásoknak felelős kutyatartásról, állatvédelemről szóló előadásokat, beszélgetéseket, télen forralt borozással egybekötött kutyás sétát terveznek a park fenntartói.

Az érdeklődők a kutyás közösségi tér Facebook-oldalán tájékozódhatnak az aktuális nyitvatartásról, programokról, rendezvényekről.