Turisztikai marketing kft.-vel kíván szintet lépni Kaposvár

Szerző: Gulyás J. Attila

Forrás: turizmus.com

 2021. november 25. 14:05

A Kaposvár és a Zselic Vidéke Turisztikai Egyesülettel kialakult szakmai kapcsolatát fenntartva, turisztikai marketing kft. létrehozásával kíván szintet lépni a somogyi megyeszékhely önkormányzata.

A kulturális értékekben kiváltképp gazdag Kaposvár – ahol, mint megírtuk, hamarosan egy új, négyszintes szálloda üzemeltetését kezdi meg a Hunguest Hotels Szállodaipari Zrt. – elsősorban a vendégéjszakák számának növelését várja a 87 millió forint törzstőkéjű társaságtól.

Már nem csak egy-egy napra látogatnak el a jó részt Balatonnál nyaraló hazaiak és külföldiek Kaposvárra és a festői szépségű Zselicbe, ráadásul a nyugdíjas csoportok mellett a fiatalabb utazók is eltöltenek néhány napot a városban.

Ahhoz viszont, hogy a város kamatoztathassa turisztikai adottságait, tovább kell erősítenie marketingjét – állítja a kaposvári önkormányzat támogatását is élvező helyi Tourinform iroda vezetője. Mayerné Bocska Ágnestől megtudtuk, hogy hamarosan beköltöznek a város sétáló utcáján álló, kétszintes, 1,2 milliárd forintból megújult, patinás Csokonai Fogadóba, és ezzel még inkább a vendégek szeme elé kerülnek.

Kaposvár turizmusa új szereplőinek sorába 57 és félmillió forinttal lép be a város önkormányzata – döntött a 2021. november 24-én tartott ülésén a képviselőtestület. A Hunguest Hotels Szállodaipari Zrt. 15, 5 millió forintot vállalat, a Somogyi Erdészeti és Faipari Zrt., a Liget Gasztro Vendéglátó Kereskedelmi Kft. és a Pergola-ház fejenként 4,6 millió forinttal gyarapítja a társaság együttesen 87 millió forintos törzstőkéjét.

Az ország egyik legszebb teátruma a Csiky Gergely Színház

Fotó: csiky.hu

Magas minőségű, új szemléletű, és a korábbiaknál hatékonyabb munkát vár a Kaposvári Turisztikai Marketing Nonprofit Kft.-től a város önkormányzata, és elsődlegesen azt szeretné, hogy növekedjék a somogyi megyeszékhelyen eltöltött vendégéjszakák száma, és ezzel együtt az önkormányzat idegenforgalmi adóbevétele, továbbá, hogy az új szervezet igyekezzen mérsékelni a város turizmusa szezonalitásának negatív hatását.

A Dél-Dunántúl legnagyobb vízterületű élmény- és strandfürdője, uszodája szomszédságában épülő, a fürdő felújításával együtt több mint tízmilliárd forint beruházást igénylő négycsilllagos szálloda már önmagában is jelentős funkciót tölt be a város életében.A 120 szobás hotelben helyet kap 150 férőhelyes konferenciaterem és egy 272 négyzetméteres wellnessrészleg. „Ezzel a Hunguest egy új nagy fejlődési potenciállal rendelkező desztinációban jelenik meg és válik Kaposvár legjelentősebb turisztikai szereplőjévé – fogalmazott korábban szállodaberuházásról tartott sajtótájékoztatón Détári-Szabó Ádám, a szállodafejlesztési cég vezérigazgatója.

Európa egyik legszebb főterével, székesegyházával, az ország egyik legszebb színházával, a Csiky Gergely nevét viselő teátrummal, a Rippl-Rónai Emlékmúzeummal, Virágfürdőjével és a Deseda tó szabadidős létesítményeivel büszkélkedő Kaposvár turizmusa előtt új lehetőségek állnak. Nemcsak a helyi látnivalók, turisztikai szolgáltatások tekintetében, hanem a megújuló zselici vendégházak felé vezető út, jelesül a bakancsos turizmus egyik állomásaként is.