Négycsillagos szállodát épít Kaposvár, itt vannak a látványtervek

Szerző: Gulyás J. Attila

Forrás: turizmus.com

 2021. október 14. 18:46

Megvalósul Kaposvár önkormányzatának évek óta dédelgette terve: a város négycsillagos szállodát épít, ezt pedig a Hunguest Hotels fogja üzemeltetni – jelentették be csütörtökön sajtótájékoztatón a somogyi megyeszékhelyen.

A hírről már szerdán értesülhettek olvasóink ebből a cikkünkből, amelyben a Hunguest Hotels közleménye alapján beszámoltunk Kaposvár tervbe vett szállodafejlesztéséről.

A csütörtöki sajtótájékoztatót Szita Károly, Kaposvár polgármestere és Détári-Szabó Ádám, a Hunguest Hotels vezérigazgatója közösen tartotta a városban.

Détári-Szabó Ádám, a Hunguest vezérigazgatója (bal szélen) és Szita Károly polgármester (középen) közösen tartott sajtótájékoztatót Kaposváron

Fotó: Kaposvári Városháza

Elhangzott, hogy az önkormányzattal kötött szerződés alapján az Opus Global Nyrt.-hez tartozó szállodalánc üzemeltetheti majd a tervezett négycsillagos hotelt tíz évig, ami egyszeri alkalommal további öt évvel meghosszabbítható.

"A város szállodakapacitása ma nem biztosítja, hogy kihasználva a Dél-Dunántúl legnagyobb vízterületű fürdőjének lehetőségeit, rangos hazai és külföldi úszóversenyeket rendezzünk, edzőtáboroknak adjunk helyet, és magas színvonalú szolgáltatást nyújtó szállodai elhelyezést biztosítsunk a Kaposvárra érkező vendégeknek, vagy a hangulatos zselici erdőkben túrázóknak"  – mondta Szita Károly.

Az új szállodából közvetlen átjárás lesz a Virágfürdőbe (látványkép)

Fotó: Singer Design

A Virágfürdőbe közvetlen átjárással rendelkező, 120 szobás szállodában helyet kap egy 150 férőhelyes konferenciaterem, egy 272 négyzetméteres wellnessrészleg és egy skybar is.

"A négycsillagos hotel üzemeltetésével a Hunguest egy új, nagy fejlődési potenciállal rendelkező desztinációban jelenik meg, és válik Kaposvár legjelentősebb turisztikai szereplőjévé"  – fogalmazott Détári-Szabó Ádám. Hozzátette: a szálloda 70 munkahelyet teremt és jelentős adóbevételt biztosít az önkormányzat számára.

Kaposvár szállodai férőhely-kapacitása megduplázódik majd az új hotellel (látványterv)

Fotó: Singer Design

Kérdésünkre, hogy milyen forrásból valósul meg a beruházás, Szita Károly elmondta:pályázat útján nyújtott állami forrásra számít a város, ami a Virágfürdő felújításával együtt a tízmilliárd forintot is meghaladhatja.Amit arról tegnap beszámoltunk, a Hunguest Hotels a koncesszió időtartama alatt évi nettó 121 millió forint díjat fizet a tulajdonos önkormányzatnak és számításai szerint az új hotel éves szinten várhatóan 50 ezer vendégéjszakával járul majd hozzá Kaposvár vendégforgalmához.