Turisztikai marketing szempontból is kiemelten fontos a Tour de Hongrie

Forrás: turizmus.com

 2019. június 07. 10:25

A Magyar Turisztikai Ügynökség többek között a riporterek felkészítésében is szerepet vállal annak érdekében, hogy hitelesen mutassák be a verseny közvetítése alatt látható tájakat. A Magyar Kerékpáros Körverseny június 11-én rajtol Siófokon.

A nemzetközi mezőnyben 19 csapat 133 versenyzője száll majd nyeregbe, hogy hat nap alatt tizenegy megyét és több mint száz települést érintve teljesítse a 890 kilométeres távot.

A körverseny a turisztikai marketing szempontjából is kiemelt fontosságú – hangsúlyozta a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) marketingkommunikációért felelős vezérigazgató-helyettese a Tour de Hongrie csütörtöki sajtótájékoztatóján. Németh Anna elmondta: a versenypálya mellett szurkolók, illetve a televízió vagy az internet előtt ülő nézők szerte a világban megismerkedhetnek Magyarország természeti kincseivel és épített örökségével, csodálatos régióival és szépséges tájaival.

Sajtótájékoztató a Tour de Hongrie-ról (balról jobbra): Giacomo Pedranzini (Kométa 99 Zrt.), Németh Anna (MTÜ), Princzinger Péter (Magyar Kerékpáros Szövetség)

Fotó: Magyar Kerékpáros Szövetség

A vezérigazgató-helyettes kiemelte, hogy a Tour de Hongrie nemcsak a hazai, hanem a nemzetközi versenynaptárnak is jelentős eseménye. Ez azért is fontos, mert az MTÜ célja többek között Magyarországot úgy pozicionálni a turisztikai világtérképen, hogy minél több olyan turista érkezzen hazánkba, akik az átlagnál többet költenek, és több vendégéjszakát terveznek nálunk eltölteni. Mint mondta, a sportturizmus kifejezetten az az ágazat, amelyre igazak a fenti jellemzők.

Magyarország kormánya az MTÜ-n keresztül kiemelten segíti a hazai kerékpáros körverseny megrendezését, ésaz MTÜ támogatásával a nemzetközi közvetítéseken keresztül a világ 150 országában követhetik az eseményt, az M4 Sport mellett az Eurosport nézői is.

„Fontos továbbá, hogy a közel 900 km-es táv közvetítése alatt a riportereket is felkészítsük arra, hogy hitelesen és érdekfeszítően mutassák be azokat a csodás tájakat, nevezetességeket, amelyek mellett vagy közelében a mezőny elhalad. Az MTÜ a szervezőkkel együtt a riporterek felkészítésében is szerepet vállal” – tette hozzá Németh Anna.

Az idei TdH-n először fog feltűnni Magyarország új turisztikai logója, a WOW Hungary, amely a verseny sárga trikóján, valamint a Pannon Cycling Team felületein is látható lesz, és amelyet a szemfüles nézők már az idei Giro d’Italia befutóinál is észrevehettek a kordonokon.

Az idei TdH-n először fog feltűnni Magyarország új turisztikai logója, a WOW Hungary, amely a verseny sárga trikóján (képünkön), valamint a Pannon Cycling Team felületein is látható lesz

Fotó: Magyar Kerékpáros Szövetség

Révész Máriusz Aktív Magyarországért felelős kormánybiztos elmondta: az elmúlt négy évben, a verseny újraindítása óta a városok is rájöttek, hogy a Tour de Hongrie egy nagy lehetőség, kevés olyan sportág van, amely ilyen jól meg tudja mutatni egy-egy térség vagy település turisztikai értékeit, mint az országúti kerékpársport.

A lehetőségek tárháza a következő évben tovább fog bővülni, hiszen a Tour de Hongrie egyik komoly eredményeként jövőre Magyarországra érkezik a Giro d’Italia is, 2020 májusában innen indul a világ egyik legnagyobb körversenye.

A Tour de Hongrie útvonala

Fotó: Magyar Kerékpáros Szövetség