Ötvenezer külföldi vendéget hozhat a Giro d’Italia

Szerző: Pintér Tünde

Forrás: turizmus.com

 2019. április 16. 19:01

Mennyi pluszt jelenthet a 2020-as Giro d’Italia a hazai turizmus számára? A közvetlen és közvetett hatásokról Princzinger Péterrel, a Magyar Kerékpáros Szövetség és a Magyar Turisztikai Szövetség elnökével beszélgettünk.

Az április 15-i bejelentés után biztosan sokakat foglalkoztat, milyen hatással lesz a Giro d’Italia hazai szakaszainak megrendezése a turizmusra. Végeztek erre vonatkozóan felméréseket?

Népszerűségének köszönhetően az esemény gazdasági szempontból óriási jelentőséggel bír. A Giro d’Italia a Nemzetközi Kerékpáros Szövetség (UCI) klasszifikációja szerinti legmagasabb kategóriájú, úgynevezett World Tour verseny, a háromhetes körversenyek között népszerűségben, nézettségi adatokban a második legjelentősebb, a Tour de France „mögött”, a Vuelta a Espana „előtt”.

A Giro d’Italia saját felmérése szerint a 2012-es hollandiai rajt során minden befektetett euró két másik eurót hozott. A nézők közül 10 emberből 7 nem helyi lakos, hanem máshonnan érkezik megtekinteni a futamot. A helybéli lakosok átlagos költése a rendezvényen 50 euró, a máshonnan érkező napi látogatóké átlagosan 95 euró, a kereskedelmi szálláshelyeket is igénybe vevő turistáké 250 euró. A turisták 52 százaléka turizmussal összefüggő okok miatt döntött amellett, hogy a versenyt a helyszínen kívánja követni. A verseny miatt helyszínre érkező turisták, látogatók 14 százaléka vásárol belépőjegyet múzeumba, vagy kiállításra, a rendezvény tehát a turizmus további területein is jelentős keresletet indukálhat. A szolgáltatók benyomásai igen jók, 67 százalékuk szerint a Giro d’Italia hozzájárult a turizmus bővüléséhez az érintett településen.

David Lappartient, az UCI elnöke és Princzinger Péter az MKSZ elnöke 2018-ban Innsbruckban, az országúti világbajnokságon

Fotó: turizmus.com

Tekintsünk távolabbra, az esemény országimázsra gyakorolt hatása is jelentős?

Mindenképp, hiszen a rajt rendezési jogát elnyerő ország, nemzetközi kampány keretén belül, már az esemény előtt jelentős médiafigyelmet kap. A 2020-as budapesti rajt nemzetközi promóciója már a 2019-es Girón megkezdődik, hiszen május 11. és június 2. között, a 21 napos verseny valamennyi helyszínén lesz Magyarországot és Budapestet népszerűsítő marketingaktivitás. A rajt időpontjához közeledve egyre nagyobb hangsúlyt helyeznek a versenynek helyszínt biztosító desztinációk bemutatására.

A rajtot követően, a versennyel párhuzamosan road show veszi kezdetét, amely végig kíséri az egész rendezvényt. A verseny előtt a szakaszok útvonalán 100 szponzorációs autóból, illetve kamionokból álló reklámkaraván halad végig. A konvojban kap helyet a Magyarországot bemutató autó is, amely „mozgó standként” végigkíséri a versenyt. Ezen kívül az idei Giro minden rajt- és célterületén jelen lesz a hazánkat népszerűsítő WOW Hungary stand. A helyszíni megjelenéseknek köszönhetően az utak mentén szurkoló, kb. 10 millió rajongó már az idén találkozhat a magyar turisztikai kínálattal és a 2020-as Nagy Rajt logójával.

A Giro adatai szerint a közönség 30 százaléka szerezne később visszalátogatni turistaként az egyes szakaszok helyszínére. Egyes felmérések szerint a szurkolók 80 százaléka állítja, hogy a verseny növeli az adott ország, régió ismertségét és öregbíti a hírnevét. Nem utolsó az sem, hogy a verseny iránt legnagyobb érdeklődést mutató országok közül négy (Németország, Egyesült Királyság, Lengyelország, valamint az Amerikai Egyesült Államok) Magyarország TOP10 küldő országa között szerepel.

A nemzetközi sajtó már most az április 15-i budapesti bejelentés hírével van tele.

Az egyes etapok utolsó óráiban több mint tízmillió néző követi nyomon a befutókat a televízióban

Fotó: www.giroditalia.it

A kerékpáros sport és ezen belül a Giro d’Italia több tízmillió rajongóval büszkélkedhet. Hányan követik nyomon a közvetítéseket a televízió képernyőjén vagy online?

A Giro d’Italia-ról szóló hírösszeállítások összesen több mint 800 milliós nézőközönséghez jutnak el világszerte, hiszen a versenyről szóló televíziós közvetítések 5 kontinens 198 országában, 18 TV csatornán keresztül követhetők. A kerékpáros körverseny 21 napja alatt a RAI2 és az Eurosport összesen 180 órában közvetíti élőben a megmérettetést, és további 445 órányi adásidőben foglalkoznak a sportrendezvénnyel, összefoglalók, ismétlések és elemzések keretében. Az M4 Sport is élőben közvetíti a viadalt.

A nézőszám imponáló: az egyes etapok utolsó óráiban több mint tízmillió néző követi nyomon a befutókat a televízió képernyőjén keresztül. A helyszínről több mint 1.500 akkreditált újságíró, valamint 500 fotográfus közvetít, továbbá 900 nemzeti újság képviselője van jelen. A magas minőségű helyszíni képkészítést és közvetítést két forgató helikopter és 5 motorkerékpár biztosítja, 21 egyéb kamera mellett.

2018-ban a verseny honlapját 65 millióan tekintették meg, a rendezvényhez kapcsolódó alkalmazást 630.000-en töltötték le valamely digitális eszközre. Az esemény a tavalyi évben összesen 2,8 millió főből álló rajongótábort tudhatott magáénak a legnépszerűbb közösségi oldalakon.

Összesen hány versenyző, kísérő és szurkoló várható az esemény apropóján Magyarországra?

A több mint három héten át tartó próbatételen összesen 22 csapat fog versenyezni. A versenyen csak a meghívott profi csapatok állhatnak rajthoz, a világsztárok jelenléte garantált. A csapatokat kiszolgáló stáb létszáma átlagosan a csapat létszámának a kétszerese. A versenyzők, a szakmai stábok, valamint a karavánnal együtt utazó szervezők és újságírók létszáma összesen nagyjából 3.000 fő.

Az esemény jellemzően 12-14 ezer olasz szurkolót vonz a rajt helyszínére, nem beszélve az egyéb nemzetek turistáiról. A 2020-as verseny rajtja és első két szakasza az osztrák, a szlovák, a lengyel szurkolókkal együtt összesen legalább 50 ezer külföldi vendéget jelenthet a magyar turisztikai szolgáltatóknak.

A trófea

Fotó: giroditalia.it

Lehet-e már tudni, milyen hazai helyszíneken tekernek majd a 2020-as futam résztvevői?

A hazai versenyszakaszok útvonalát júniusában fogják meghatározni. A tervek szerint a Grande Partenza egyenkénti időfutammal indul, Budapest ikonikus helyszínei mentén vezetett pályán. A következő két napon egy-egy országúti mezőny szakasz következik 150-200 kilométeres távokkal, majd egy pihenőnapot beiktatva utazik tovább a teljes karaván, hogy immár Olaszország területén folytassák a versenyt.

Mennyiben különböznek a kerékpáros körversenyek a többi sporteseménytől?

A lebonyolítási formának köszönhetően ez a sportág kínálja a legtöbb és leglátványosabb lehetőséget az eseménynek otthont adó ország, desztináció természeti és kulturális értékeinek bemutatására. A versenyt a közvetítéseken keresztül követők helikopterről, illetve drónokról készült mozgókép anyagot láthatnak, közben pedig – a látottak sportszakmai értékelése mellett – turisztikai ismertetéseket is hallgatnak.

Lehet tudni, miért esett a versenyt rendező RCS választása Budapestre? Miben voltunk jobbak a velünk versenyben lévő Marseilles-nél?

Amikor tavaly október végén megkezdtük a tárgyalásokat, nem tudtuk, hogy mely városokkal vagyunk versenyben. Véleményem szerint szerencsésen találkoztak a RCS és Magyarország elképzelései: olasz partnereink érzékelhették, hogy a magyar kormánynak és a fővárosnak határozott szándéka Budapesten vendégül látni a rajtot. A Giro rendezői számára pedig fontos volt, hogy egy gyönyörű és biztonságos európai főváros adjon otthont a Grande Partenza-nak.