Tutanhamon Budapestre jön

Forrás: turizmus.com

 2019. október 14. 09:31

Több mint ezer replikán keresztül mutatja be Egyiptom titokzatos világát a Tutanhamon rejtélye és kincsei című kiállítás, amely november 8-án nyílik Budapesten a Király utcában található Komplexben.
A 2200 négyzetméteres tárlat Tutanhamon ókori egyiptomi fáraó sírkamrájának kegytárgyait neves egyiptológusok ellenőrzésével készült hiteles másolatokon keresztül mutatja be.

A sír felfedezésének közelgő centenáriuma alkalmából több extra anyag és meglepetés is érkezik a tárlattal együtt a magyar fővárosba

Fotó: :Theodor Oskar Krath

Az érdeklődők a 2020. március 1-ig nyitva tartó kiállításon a fáraó sírjának kincseit abban a formában tekinthetik meg, ahogyan azokat 1922-ben Howard Carter brit régész egy gyertya pislákoló fényénél először meglátta.

A közönség a kalandos időutazáson közelről megnézheti többek között Tutanhamon halotti maszkját, sírjának fekete sakálszobor-őreit, a kanopusztartó szekrényt és a körülötte lévő usébti szobrokat is.

A Tutanhamon rejtélye és kincsei kiállítás az ókori Egyiptom titokzatos világába kalauzolja az érdeklődőket

Fotó: Theodor Oskar Krath

A sír felfedezésének közelgő centenáriuma alkalmából több extra anyag és meglepetés is érkezik a tárlattal együtt a magyar fővárosba a több mint 1000 kiállítási tárgyon túl.