Új helyre költözik a VOLT Fesztivál

Forrás: MTI

 2019. június 12. 18:14

A korábbi helyszíntől nem kell messzire menni, mert éppen a szomszédságában rendezik meg az idei 27. Telekom VOLT Fesztivált, amely június 25-én nyitja meg kapuit.

Lobenwein Norbert alapító elmondta: a rendezvény 1993-ban indult a Soproni Sportcentrum területén, amelyet hamar kinőtt. Onnan költözött a Lővér Kempingbe, amely 2018-ig több szomszédos területtel együtt adott otthont a VOLT-nak. Itt nem volt lehetőség fejlesztésekre.

2016-ban a Modern Városok Program keretében egymilliárd forint értékű támogatást ítéltek Sopronnak szabadtéri fesztiválhelyszín kialakítására.

Korábban megírtuk, hogy a támogatásról szóló kormányhatározat 2019 januárjának végén jelent meg. A fejlesztésre azért van szükség, hogy kulturáltan, európai színvonalon lehessen a VOLT fesztivál és az egyéb városi kis-, közepes és nagyrendezvények ideje alatt kiszolgálni az embereket.

Kép a 2018-as VOLT Fesztiválról

Fotó: volt.hu

Fodor Tamás, Sopron polgármestere az akkori beszámoló szerint  hangsúlyozta, hogy a harkai plató néven ismert terület részben természetvédelmi terület, de a közműfejlesztés során biztosítják, hogy a terület ugyanúgy nézzen ki, mint jelenleg.

A beruházás tavasszal indult el – mondta Lobenwein Norbert. A Harta felé található területet közművesítették, új víz-, szennyvíz-, és csatornahálózatot építettek ki.

Kapcsolódó cikkek

Total Dance a VOLTon

2018. június 20.