Vasárnapra halasztották a Fonyód–Badacsony tóátevezést

Szerző: Gulyás J. Attila

Forrás: turizmus.com

 2022. június 24. 17:44

A meteorológia által előre jelzett, erős szél miatt most szombat helyett vasárnap kerül sor a XI. Fonyód-Badacsony Balaton-átevezésre – közölték a szervezők. Jó hír ugyanakkor, hogy az eredeti kiírástól eltérően a helyszínen is lehet nevezni.

Közös, előreláthatóan népes sportesemény erősíti vasárnap Fonyód és Badacsony barátságát. Annak ellenére, hogy a Magyar Kajak- és Kenuszövetség 2021-ben Zamárdiba helyezte át a "hivatalos" tóátevezést –   elsődlegesen azért, mert a fonyódi kutyásstrand szűknek bizonyult a több ezer evezős start- és célhelyének, valamint a drukkereknek – Fonyód és Badacsony makacsul kitart a nevükhöz fűződő esemény mellett, és a két település idén is számít a tömeges részvételre.

A helyszínen is lehet nevezni a Fonyód-Badacsony átevezésre

Fotó: balatonatevezesfonyod.hu

Kajakkal, kenuval, sárkányhajóval, SUP-pal, evezős csónakkal szállhatnak vízre azok, akik próbát tesznek a Fonyód–Badacsony 9 kilométeres vízi táv leküzdésére. A legelszántabbak a "maratoni távot" választhatják, nekik egy fenyvesi kitérővel 11 kilométeres lesz a versenypálya. A Balatonfenyvest is érintő maratoni távra vasárnap 10, a fonyód–badacsonyira 11 órától lehet elstartolni a fonyódi kutyás strand melletti partszakasztól. Információink szerint a látványosnak ígérkező tóátevezést idén is a Balatoni Vízirendészeti Rendőrkapitányság ellenőrzi.

A Magyar Kajak- és Kenuszövetség Zamárdi–Tihany–Zamárdi útvonalon tartott Balaton-átevező versenyét augusztus 6-án, kedvezőtlen időjárás esetén augusztus 7-én rendezik majd meg.