Velence jövő nyártól tényleg belépőjegyet szed a turistáktól

Forrás: turizmus.com

 2019. október 10. 12:24

A velencei városi tanács megoldása a tömegturizmusra: 2020. július 1-jétől belépődíjat szednek azoktól a turistáktól, akik csak egy napra látogatnak a városba.

Korábban megírtuk, hogy a városvezetés idén februárban hozott döntésének értelmében minden Velencébe látogatónak 3 eurót kell fizetnie, ha nem száll meg a városban. A belépődíj bevezetését eredetileg májustól tervezték azzal, hogy az összeg szezontól és tömegtől függően 10 euróig is felmehet.

A városnézési illeték pontos mértékét még mindig  nem határozták meg, de az már biztos, hogy a bevezetés időpontja 2020. július 1. lesz.

A díjbeszedés módszere sincs még kidolgozva. A hatóságok arra fognak törekedni, hogy a látogatók előre, az interneten vagy más olasz tartományokban is kiválthassák a belépési engedélyt. A cél az, hogy 2022-től teljesen elektronikus úton történjen a jegyváltás – tudósít az MTI.

Velencének elege van a turistákból, akik egyszerre nagy tömegekben lepik el az utcáit, de alig költenek

Fotó: pixabay.com

A bevételt Luigi Brugnaro polgármester szerint az óváros karban- és tisztán tartására fordítják.Nem kérnek külön belépődíjat azoktól, akik szállást foglalnak a városban, mert a szállásdíj már most is tartalmazza a turisztikai adót. Mentesülnek a fizetési kötelezettség alól azok is, akik dolgozni, tanulni vagy családi okból utaznak Velencébe.

Egyre több desztinációban korlátozzák különböző módon a turistaforgalmat, Hallstadt, Dubrovnik, Barcelona vagy Komodó szigete csak néhány példa ezek közül.