Will Smith bemutatja a világnak Budapestet

Forrás: turizmus.com

 2019. szeptember 25. 15:18

Egyre népszerűbb hazánk, mint forgatási helyszín. A Gemini Man készítői nemcsak a filmet, hanem Budapestet is megmutatják világszerte a közönségnek.

Will Smith pár hónappal ezelőtt hazánkban forgatta legújabb filmjét, a Gemini Mant. Az amerikai színész annyira élvezte a Budapesten töltött időt, hogy most visszatért, hogy bemutassa az elkészült filmet: az első rajongói vetítést itt szervezik meg.

Jerry Bruckheimer producer (b), Will Smith amerikai színész, főszereplő (k) és Ang Lee Oscar-díjas rendező a Gemini Man című film népszerűsítő eseményén a budai Vár Savoyai teraszán szeptember 25-én. A filmnek októberben lesz a budapesti bemutatója.]

Fotó: MTI / Kovács Tamás

A magyar fővárost egyre gyakrabban választják forgatási helyszínként, ám ez az első alkalom, hogy egy ilyen nagy költségvetésű filmet még a világpremier előtt Budapesten nézhetnek meg a magyar rajongók. (A filmturizmusról szóló írásunkat itt tudja elolvasni.)

Will Smith, valamint a film rendezője, Ang Lee és a producerek, Jerry Bruckheimer és David Ellison most visszatértek hazánkba egy nemzetközi sajtóeseményre.

Az, hogy az alkotók örömmel jöttek újra a magyar fővárosba, azt mutatja, hogy Budapest egy olyan hely és olyan úti cél, amelyet érdemes megismerni és felfedezni – írja a Magyar Turisztikai Ügynökség közleményében.

A film elkészítésében több magyar szakember is részt vett, és számos alkalommal találkozhatunk az alkotásban Budapest gyönyörű helyszíneivel. Ez elismerése mind a magyar tehetségnek és tudásnak, mind pedig a főváros nagyszerű építészeti kincseinek és látványának – írták.

A közlemény szerint fontos és kiemelkedő lehetőség a Magyar Turisztikai Ügynökség számára a Gemini Man alkotóinak látogatását kísérő nemzetközi médiaérdeklődés is, Budapest így most is meg tudja mutatni: milyen gyönyörű város és milyen jó vendéglátó. A film alkotóinak programja során a rajongók várhatóan Budapest ikonikus helyszínein találkozhatnak majd Will Smith-szel, így fővárosunk nevét és elképesztő látványát azok is megismerik, akik eddig esetleg keveset tudtak róla.

A filmet október 10-től vetítik a magyar mozik. Nézze meg az előzetest, amiben budapesti helyszínek is felbukkannak!