Nagy dobásokkal és a közönség kedvenceivel készül 2024-re a pécsi ZsÖK

Forrás: turizmus.com

 2024. január 31. 12:52

Több mint 574.000 látogatót vonzottak a pécsi kulturális holding, a Zsolnay Örökségkezelő programjai és látnivalói 2023-ban. A tavalyi, mintegy háromezer program után 2024-ben újabb nagy dobásokra készül a cég.

Az előző évvel összevetve a ZsÖK minden helyszínét több látogató kereste fel: nőtt a Zsolnay Kulturális Negyed, a Kodály Központ, a belvárosi- és világörökségi helyszínek látogatószáma is 2023-ban. Így a 2022-es 538 337 fő után 2023-ban 574 504 látogatónak biztosított élményt és szórakozást a szervezet – tájékoztatták szerkesztőségünket.

A fizető látogatókból származó bevétel rendkívüli mértékben, 35%-kal emelkedett az előző évhez képest, ami azt bizonyítja, hogy sikerült olyan kínálatot kialakítani, amit vonzónak talál a közönség.

Programszámban is növekedés látszik. A 2022-es 2712 eseményhez képest 2023-ban 2993 program valósult meg a cég helyszínein, vagyis Pécsett átlagosan minden napra jut 8, a Zsolnay Örökségkezelő hatáskörébe tartozó program.

"Print formában és online is elérhető, havi programfüzetünk 40 oldalon keresztül sorolja az aktuális havi programlehetőségeket" – hívta fel a figyelmet Hummel Márk, a Zsolnay Örökségkezelő NKft. ügyvezetője.

2023-ban 574 504 látogatónak biztosított élményt és szórakozást a szervezet

Fotó: Zsolnay Örökségkezelő Nkft.

 

2024-ben sincs megállás

A Kodály Központba olyan előadók érkeznek, mint Zorán, a Punnany Massif, Koncz Zsuzsa, a Budapest Klezmer Band, Charlie, Rúzsa Magdi, Hobo, a Csík zenekar és a Bagossy Brothers - tájékoztattak.

Folytatódnak a Zsolnay Színház előadásai. Februárban Páratlan Páros néven komplex programajánlatok várják az érdeklődőket a szerelem jegyében a Zsolnay Negyedben. Az E78-ba érkezik idén többek között a Ripoff Raskolnikov Band feat. Roberto Luti (ITA), a Pál Utcai Fiúk Akusztik, az Európa Kiadó, a Bohemian Betyars, a Deák Bill Blues Band és a Tankcsapda.

Nem hiányozhatnak az idei repertoárból a cég szervezésében megvalósuló fesztiválok és nagyrendezvények sem: a Városi Gyereknap, a Zsolnay Piknik, a Sétatér Fesztivál, a Zsolnay Fényfesztivál, a Szamárfül Fesztivál, a Második Pécsi Star Wars Nap, a Zsolnay Negyed Éjszakája, a Pécsi Napok, az Adventi Kézműves- és Mesevásár, valamint a Városi Szilveszter.

 

2023-ban több újdonság várta a látogatókat

A pécsi világörökségi helyszínek megújulása révén új applikáció, időkapszula játék, kisfilmek, VR szemüvegek, modern multimédiás tartalmak, szelfipont és egy látványos makett segít szórakozva megismerni Pécs ókeresztény örökségét.

Első ízben rendezték meg a Kodály Központ Hangjai című tematikus napot. Ugyancsak új rendezvény volt a Pécs The Force Be With You - Első Pécsi Star Wars Nap.