A balatoni vízi csúszdák fejlesztésére írtak ki pályázatot

Szerző: Fucskó Hajnalka

Forrás: turizmus.com

 2019. december 19. 10:38

700 millió forintos támogatási keretösszeggel a balatoni vízi csúszdák fejlesztését célzó pályázati felhívást írt ki a Magyar Turisztikai Ügynökség és a Kisfaludy2030 Turisztikai Fejlesztő Nonprofit Zrt.

A felhívás keretében a Balaton kiemelt turisztikai fejlesztési térség 19 nevesített településén található vízi csúszdák fejlesztésére van lehetőség. Az objektum lehet akár önkormányzati, vagy magán üzemeltetésű, kisebb javításra, vagy akár teljes felújításra szoruló, fizetős, vagy szabadstrandon található.

Az elnyerhető vissza nem térítendő támogatás összege maximum 100 millió forint, csekély összegű (de minimis) támogatás esetén 60 millió forint lehet.

Pályázni lehet meglévő vízi csúszdák teljes felújítására, nem üzemelő objektumok helyreállítására, egy kiegészítő csúszdaelem építésére, a fűtéshez tartozó napkollektorrendszer kiépítésére, továbbá a fejlesztéshez kapcsolódó gépészeti beruházások és eszközök beszerzésére, a szükséges közművek kialakítására, felújítására.

A pályázat a természetes vízbe érkező csúszdák fejlesztésére irányul, a medencébe való érkezést nem támogatják.

A kiírás szerint a következő 19 balatoni településen található vízi csúszdák fejlesztésére lehet pályázni: Alsóörs, Balatonberény, Balatonfenyves, Balatonfüred, Balatonfűzfő, Balatongyörök, Balatonkenese, Balatonlelle, Balatonszárszó, Balatonszemes, Csopak, Fonyód, Gyenesdiás, Révfülöp, Siófok, Tihany, Vonyarcvashegy, Zamárdi, Zánka.

A pályázat a természetes vízbe érkező csúszdák fejlesztését támogatja. A képen a Balatontourist balatonfüredi kempingje látható

Fotó: Facebook / Balatontourist

A Turisztikai fejlesztési célelőirányzatból finanszírozott támogatás célja a látogatók igényeinek megfelelő színvonalú turisztikai termékek kialakítása, ennek eredményeként a természetes fürdőhelyek (strandok) látogatottságának és jövedelemtermelő képességének növelése – olvasható a felhívásban.

A pályázatok 2019. december 18. és 2020. január 17. között nyújthatók be. A részletes kiírás elérhető a kisfaludyprogram.hu oldalon.

A több milliárd forinttal támogatott balatoni strandfejlesztésekről korábban itt írtunk.

*

Frissítés: Az MTÜ közleménye szerint december  23-i hatállyal módosult a pályázattal érintett települések listája a következő településekre: Alsóörs, Balatonakali, Balatonfenyves, Balatonfüred, Balatonfűzfő, Balatonlelle, Csopak, Fonyód, Keszthely, Siófok, Tihany, Zánka.