A Magyar Zene Háza épülete elérte legmagasabb pontját

Forrás: turizmus.com

 2020. február 04. 16:01

Elérte legmagasabb pontját a Magyar Zene Háza épületének tartószerkezete, jelenleg immár a térszint felett történik a szerkezetépítés.

A térszint alatti – kiállítótereknek is helyet adó – terekben már előrehaladott állapotban vannak a kivitelezési munkák az épületben, amely elkészültét követően egy világszerte egyedülálló tartalmú, zenei beavató intézménynek ad majd otthont – jelentette be Baán László miniszteri biztos.

A szakember kiemelte: jó ütemben halad a kormányzat Városligetet megújító programja, a Liget Budapest Projekt keretében épülő Magyar Zene Háza kivitelezése.

A térszint alatti rész építése is jól halad

Fotó: Liget Projekt

Az elbontott egykori Hungexpo irodaépületek helyén épülő, a világ egyik leginnovatívabb építészeként számon tartott, japán Sou Fujimoto (magyar partner M-Teampannon) által tervezett Magyar Zene Háza idén szerkezetkész állapotba kerül, és 2021 második felében birtokba vehetik a látogatók.

A Magyar Zene Háza épületének tartószerkezete elérte legmagasabb pontját

Fotó:  Liget Projekt

Gyorgyevics Benedek, a Liget Budapest Projekt megvalósításáért felelős Városliget Zrt. vezérigazgatója elmondta: zajlik a klímabarát intézményt megújuló és környezetbarát energiaforrásokkal ellátó berendezések kiépítése is.

Az elmúlt évben az egyik legrangosabb nemzetközi ingatlanszakmai versenyén a legjobb középületnek járó díjat elnyert Magyar Zene Házában tavasszal befejeződik az épület jellegzetes formáját adó tetőszerkezet kialakítása és megkezdődik a hatalmas, Európában is kuriózumnak számító üveg oldalfalak beszerelése. 

Batta András zenetörténész, a Zeneakadémia volt rektora, a Magyar Zene Háza tartalmi programját kialakító munkacsoport vezetője elmondta, a ház egyfajta zenei beavató intézményként a gazdag magyar zenei hagyományt viszi közelebb minden hazai és külföldi látogatójához a 21. századi technikán alapuló interaktív állandó és időszaki kiállításokkal, zenepedagógiai műhelyekkel, zenei és a zenéhez kötődő rendezvényekkel és az egykori zenepavilonok hangulatát idéző szabadtéri koncertekkel.