Budapest visszavár – kampányt indít az MTÜ

Forrás: turizmus.com

 2020. június 18. 13:35

A budapesti turizmus népszerűsítése érdekében a Magyar Turisztikai Ügynökség kampányt indít, melyben különleges perspektívából mutatják meg a fővárost. A kampány azt üzeni: Budapest visszavár, ez a nyár sem múlhat el élmények nélkül.

Budapest a magyaroknak is mindig tud újat mutatni, tele van felfedezésre váró élményekkel, amelyek miatt a magyar családoknak is érdemes útra kelni. A városlátogatás élményéről ezen a nyáron sem kell lemondania senkinek, hiszen a folyton megújuló, sokszínű Budapest tárt karokkal várja a hazai látogatókat. A kulturális pezsgésre, nagyszerű fürdőélményekre, nagykörúti kávézásra, vagy Duna-parti lazulásra vágyókat éppúgy, mint a múzeumokat, vagy az építészeti remekművek kedvelőit – írja az MTÜ közleményében.

A budapesti turizmus népszerűsítése érdekében kampányt indít a Magyar Turisztikai Ügynökség

Fotó: MTÜ

Az MTÜ az idei nyári kampányaiban azt üzeni: a járvány alatti bezártság után újra együtt, itthon, szabadon utazhatunk, és biztonságos körülmények között lehet részünk csodás hazai élményekben.Magyarország belföldi turizmusának újraindítása érdekében június 1-je óta arra ösztönzi a magyar családokat, hogy aki teheti, induljon útnak, és fedezze fel ismét Magyarország kincseit, ismerje meg a vidéki tájakat.


A mostani, június 16-tól zajló kampányban az MTÜ ezúttal Budapest csodáit helyezi a középpontba, a főváros régen látott, vagy épp ismeretlen attrakcióit, felfedezésre váró élményeit ajánlja a belföldi utazók figyelmébe.

Budapest tele van felfedezésre váró élménnyel, amelyek miatt a magyar családoknak is érdemes útra kelni

Fotó: MTÜ

Budapest nagyszerű világváros, ahol a hagyomány és az innováció, a történelem és a fiatalos, modern pezsgés egymást kiegészítve nyújt emlékezetes élményeket. Fontos, hogy azok a magyar családok, baráti társaságok és egyedül utazók is felfedezzék a magyar fővárost, akik egyébként csak rövid időre keresnék fel, így nem lenne lehetőségük megismerni a sokszínű kínálatot.Nehéz olyan várost találni a világban, ahol ennyire könnyű séta közben világörökségi helyszínekre bukkanni, és ahol történelmi miliőben üzemelnek a gyógyfürdők. Most mindez zsúfoltság nélkül, a megszokottnál jóval kényelmesebben és nyugodtabb körülmények között átélhető.

A június 16-tól zajló kampányban ezúttal Budapest csodáit állnak középpontban

Fotó: MTÜ

A koronavírus-járvány egyik napról a másikra törte derékba ezt a folyamatosan felfelé ívelő, évről évre rekordokat döntő sikerágazatot. Budapest pedig rendkívül kiszolgáltatott a nemzetközi vendégforgalomnak, így turizmusát alaposan megtépázta a kialakult helyzet. Ezért az MTÜ kampánya egyben arra is fel kívánja hívni a figyelmet, hogy egy budapesti városlátogatással most a fővárosi szállásadók, vendéglátók boldogulását is segítjük, az egyes turisztikai szolgáltatások igénybevételekor az értünk dolgozó szakemberek talpra állását, a hazai gazdaságot is támogatjuk.

A kampányhoz kisfilm is készült, emellett – az MTÜ többi kampányához hasonlóan – közterületen, óriásplakátokon, digitális felületeken, egyes sajtóorgánumokban és az ügynökség közösségi média csatornáin is találkozhatunk a kampánnyal és a felfedezésre váró élményekkel, látnivalókkal.