ETC virtuális vásár a kínai piacon

Forrás: turizmus.com

 2021. április 30. 15:56

Az Európába beutazó nemzetközi turizmus újraindításának érdekében szervezte meg az Európai Utazási Bizottság (ETC) a kínai piacon első virtuális turisztikai kiállítását „EUROPE Virtual Travel Trade Show” néven.

Az Európai Unió támogatásával 2021. április 19–23. között megrendezett vásár a különböző európai desztinációk és turisztikai cégek képviselőit hozta össze online a kínai turizmus állami és piaci szereplőivel, hogy közösen készíthessék elő a kínai turisták visszatérését Európába – írja az MTÜ.

Yao Yao

Fotó: MTÜ

A virtuális vásáron Magyarországot a Magyar Turisztikai Ügynökség Kínáért felelős piacszakértője, Yao Yao, valamint a bemutatkozó anyagaik alapján az ETC által beválogatott, kínai beutaztatással is kiemelten foglalkozó magyar cégek munkatársai képviselték.

Az eseményre megjelenési lehetőséget nyert több mint 200 legjelentősebb kínai buyer közvetlen virtuális megbeszéléseket folytathatott a megjelent európai állami szereplőkkel és B2B partnerekkel. A tolmácsfunkciót, valamint a brossúrák megosztásának lehetőségét az ETC partnere, a Dragon Trail International biztosította.

„A jövőre nézve világos tendenciaként látszik az, hogy elsősorban a kislétszámú csoportok (családok, barátok) fognak elindulni együtt külföldi utazásra, a járvány miatt nem szívesen utaznak majd ismét nagylétszámú csoportokban, idegenekkel együtt az emberek” – mondta Yao Yao a vásárt követően, majd hozzátette: az MTÜ továbbra is a Magyarországon egyedülálló mennyiségben és minőségben fellelhető termál- és gyógyvízre, az eköré épülő attrakciókra alapozza az országmárkát a kínai piacon.

A „EUROPE Virtual Travel Trade Show” oldala

Fotó: MTÜ

A téma népszerűsítésére Yao Yao 2020 decemberében elindított egy kínai WeChat miniprogramot is, hogy segítségével az érdeklődők könnyebben rátaláljanak a magyar egészségturisztikai lehetőségekre.

A termálvíz fókuszú WeChat miniprogram (weboldal) ugyanis mobiltelefonra optimalizálva még könnyebben, egyszerűbben és gyorsabban elérhetővé teszi a témához kapcsolódó magyar szolgáltatókat.

A WeChat miniprogram beszkennelhető kódja: