Fél órán belül betelt az idei vándortáborok többsége

Forrás: turizmus.com

 2021. január 25. 17:09

Idén ötödik alkalommal indulnak a Vándortábor Programban táborok, amelyekre nagy az érdeklődés, többségük fél órán belül be is telt – közölte az Aktív Magyarországért Felelős Kormánybiztosi Iroda

Révész Máriusz, aktív Magyarországért felelős kormánybiztos elmondta, hogy a jelentkezés üteme minden várakozását felülmúlta: hétfőn reggel 6 órakor nyílt meg a jelentkezési felület, amelyen 701 turnusra lehetett jelentkezni,  az erdei vándortáborok 242 turnusa 15 perc alatt, a kerékpáros táborok 225 turnusa fél óra alatt telt be. A 184 vízivándor turnus foglaltsága már 80 százalék fölött van, és az 50 zarándoktábor turnus is már csaknem teljesen betelt.

Érdemes követni a szervezők jelentkezési felületeit, hiszen ürülhetnek még meg helyek a következő időszakban – hívta fel a figyelmet az iroda.

Az összesen 31 útvonalon meghirdetett 701 turnusra 15 ezer résztvevőt várnak idén a szervezők

Fotó: 123rf.com

A közlemény szerint idén mintegy 15 ezer résztvevőt várnak a szervezők; a táborokat képzett tanárok vezetik, akik korábban elvégeztek egy elméleti és gyakorlati tudást tartalmazó továbbképzési programot. A kedvezményes, 28 ezer forintos egyhetes turnusokon felső tagozatos és középiskolás fiatalok vehetnek részt.

A 2017-ben indított Vándortábor Program idei turnusait ebben a cikkben mutattuk be.