További hotelek épülhetnek Nyíregyházán

Forrás: MTI

 2019. szeptember 26. 09:21

Nyíregyháza turizmusa az országos, az európai és a világátlag felett növekedett az elmúlt néhány évben – mondta a Magyar Turisztikai Ügynökség vezérigazgatója a nyírségi megyeszékhelyen tartott sajtótájékoztatón

Guller Zoltán szavai szerint Nyíregyházát átgondoltan és fegyelmezetten fejleszti az önkormányzat, amely kiemelt figyelmet fordít Sóstógyógyfürdő turisztikai vonzerejére. Az állatkerti Hotel Pangea és az új Hunguest Hotel felépítése sokkal magasabb pozícióba emeli a települést, ahol az elmúlt években egyébként is dinamikusan emelkedett a turisták és a vendégéjszakák száma, illetve a vendéglátásból származó árbevétel.

A Pangea Hotel egyik szobája

Fotó: www.pangeahotel.hu

Kiemelte azt is, hogy amennyiben sikeres lesz a hamarosan megnyíló Hunguest Hotel Sóstó, akkor egy másik szállodaprogram elindításáról is el lehet gondolkodni.

Guller Zoltán hangsúlyozta, az MTÜ 2030-ig több mint 800 milliárd forintos forrás fölött rendelkezik, amit kizárólag a vidéki Magyarország turisztikai fejlesztésére fordítanak majd.

Kovács Ferenc polgármester arról beszélt, a turizmus "sikersztorivá" vált Nyíregyházán és Magyarországon is az utóbbi években, ehhez azonban a várost illetően szükség volt a szolgáltatási színvonal emelésére. Mint mondta, az állatparkban, a fürdőben és a múzeumfaluban sok beruházást kezdett el és valósított meg az önkormányzat, emellett a számos kulturális-gasztronómiai rendezvény szervezésével gyorsan népszerűvé vált a város.

A szálláshelyek szűkösnek bizonyultak a főszezonban, de a kormányzat támogatásával Sóstógyógyfürdőn két új hotel is felépült. Az elsősorban az állatkertet kiszolgáló, már korábban átadott Pangea nagyon jól működik, októberben pedig megnyílik a gyógyvizes fürdőkre épülő Hunguest Hotel Sóstó is.

Hozzátette: a konferenciaturizmus területén egyaránt előrelép a város, utóbbi szálláshelyen egy kétszáz férőhelyes rendezvényterem is a látogatók és a cégek rendelkezésére áll majd.

Az adatok szerint a nyíregyházi kereskedelmi és magánszálláshelyekre látogató vendégek száma a 2014-es 77 ezerről 2018-ra több mint 105 ezerre emelkedett, az általuk itt eltöltött vendégéjszakák száma az öt évvel ezelőtti 172 ezerről 2018-ra csaknem 200 ezerre növekedett.