Az ország legnagyobb nemzeti lobogója díszíti a megújuló Citadellát

Forrás: turizmus.com

 2022. március 16. 18:53

Március 15-től Magyarország legnagyobb felületű, felvonható nemzeti lobogója ékesíti a megújuló Citadellát. A zászló felülete 6x12 méter, azaz 72 négyzetméter, 36 méteres árbócrúdját a belső udvar közepén állították fel.

A piros-fehér-zöld zászló mostantól mindennap emléket állít azoknak a hősöknek, akik életüket adták a magyar szabadságért – írta lapunkhoz eljuttatott közleményében a Várkapitányság.

A Citadella megújítása során a szakemberek már kitisztították az épületegyüttest, emellett pedig felmérték a falak és födémek állapotát. Elkészült az erőd falainak teljes belső vonalát követő szivárgó rendszer is, amely a jövőben a falak állagmegóvását segíti.

A 72 négyzetméteres magyar zászló állandóan látható lesz a Citadellán

Fotó: Várkapitányság

Az erőd rekonstrukciójával az a cél, hogy az egykor rettegett Citadellát immár a magyar emberek vehessék birtokba – írta a projektért felelős Várkapitányság.

A munka során helyreállítják az erőd közel 10 ezer négyzetméteres külső falait és rendbe teszik a belső udvarát. Az erődfalon belül egy új, több mint 6 ezer négyzetméteres közparkot alakítanak ki, amelyben csobogó, tó, gazdag növényvilág és panorámás kávézó is helyet kap.

A nyugati ágyútornyot pedig kulturális tartalommal töltik meg: több mint 1700 négyzetméteren, a magyarság szabadságküzdelmeit bemutató látványos kiállítást alakítanak ki.