Szavazz, hogy Hévíz legyen Európa legjobb úti célja 2020-ban!

Forrás: turizmus.com

 2020. január 14. 15:46

Január 15-én megnyílik a közönségszavazás a European Best Destinations szervezet weboldalán Európa legjobb úti céljára. Magyarországról egyedül Hévíz indul a címért.

2009 óta minden évben megrendezik a European Best Destination versenyt, amely során a közönség dönti el, hogy Európa húsz legnépszerűbb desztinációja közül melyik város érdemes a „legjobb úti cél” címre.

A díjat azért alapították, hogy több mint 300 turisztikai partnerrel illetve az Európai Bizottság által létrehozott EDEN hálózattal együttműködve népszerűsítsék az európai turizmust és kultúrát.

2019-ben Budapest nyerte el az Európa legjobb úti célja címet, a 2020-as címért pedig Hévíz verseng. Magyarországnak lehetősége nyílik a duplázásra.

„Hévíz városa azért indul a versenyben, mert hisszük, hogy azok az utazók, akik ellátogatnak ide, közel akkora, sőt akár nagyobb élményben is részesülhetnek itt, mint bármelyik nagy európai fővárosban. Hévíz életre szóló élményekkel gazdagítja minden vendégét” – mondta Maximilien Lejeune, a European Best Destination díj igazgatója.

Hévíz az egyetlen magyar induló a versenyben

Fotó: Hévízi Önkormányzat

A Hévíz honlapján keresztül is elérhető oldalon január 15. és február 5. között lehet szavazni a legkedveltebbnek tartott úti célokra – mondta Papp Gábor, Hévíz polgármestere, aki mindenkit szavazásra buzdít.

Fejes Edina, a Hévízi Turisztikai Nonprofit Kft. új ügyvezetője úgy fogalmazott, nagy kihívás, hogy Budapest után tud-e Magyarország duplázni, és idén Hévíz lehet-e Európa legvonzóbb turistacélpontja. Hévíz „intimitást, nyugalmat, harmóniát” tud nyújtani, amit lehet, hogy a versenyben szereplő más városok talán nem.

Nemcsak a magyar város presztízse miatt érdemes szavazni: a voksolók között egy két fő részére szóló, félpanziós, wellnesspihenés sorsolnak ki Hévízre.

Az MTI beszámolója kitért arra is, hogy a 2018-as rekordévben 1 millió 222 ezer vendégéjszakát regisztráltak Hévízen, ehhez képest tavaly november végéig időarányosan 10-15 ezerrel tovább növekedett a vendégéjszakák száma az előzetes adatok szerint.