Hol kérhető utólag Kajla útlevél?

Forrás: turizmus.com

 2019. június 24. 16:58

A Magyar Turisztikai Szövetség Alapítvány közleményben tájékoztatja a szülőket, hogyan juthatnak hozzá a „Hol vagy, Kajla?" belföldi kampányhoz kapcsolódó Kajla útlevélhez, ha gyermekük nem kapta meg az iskolában.

Korábban beszámoltunk róla, hogy június 20-án a Magyar Turisztikai Ügynökség, a Magyar Turisztikai Szövetség Alapítvány, a MÁV, a GYSEV, a Magyar Posta és a SPAR stratégiai partnerek közreműködésével kezdetét vette a nagyszabású „Hol vagy, Kajla?" belföldi turisztikai keresletet élénkítő kampány.

Az egyben edukatív felhívás részeként az alsós (tehát 1–4. osztályos) gyermekek egy pecsétgyűjtő füzetet, ún. Kajla útlevelet kaptak az oktatási intézményükön keresztül.

A kampány célja, hogy a kisiskolások Kajlát, a vizslakölyköt követve jobban megismerjék Magyarországot

Fotó: kajla.hu

A közlemény szerint a Kajla útlevelek megfelelő példányszámú gyártása, illetve iskolába történő kiszállítása az Oktatási Hivatal 2018/2019-es tanévre vonatkozó nyilvántartása alapján történt, ami azt jelenti, hogy összesen 3 319 iskola kapott 364 284 darab Kajla útlevelet. Ebbe a számba nemcsak az állam által fenntartott iskolák, hanem minden Magyarországon működő általános iskola beletartozik.

Az év közbeni létszámváltozások miatt utólag jelzett eltéréseket a projektgazdák naprakészen követik, amely ezidáig plusz 995 példányszámú Kajla útlevelet jelent, összesen 219 iskolában.

A Magyar Turisztikai Szövetség Alapítvány kéri, hogy azon diákok szülei, akik nem kaptak Kajla útlevelet, az iskola vezetősége felé jelezzék azt, mert kizárólag az iskoláktól érkezett igényeket tudják hatékonyan és gyorsan kezelni.

Egyedi kéréseket (elveszett, sérült útlevél) július 1-jétől az utlevel@kajla.hu e-mail címre beérkezett levelek alapján tudják teljesíteni.

Így néz ki a Kajla útlevél

Fotó: MTSZ