Orbán Viktor: Februártól élelmiszerért is fizethetünk SZÉP-kártyával

Forrás: turizmus.com

 2021. december 23. 14:12

Jövőre már az élelmiszerekért is fizethetünk SZÉP-kártyával – jelentette be a Facebookon Orbán Viktor miniszterelnök.

A szűkszavú bejegyzésből ezen kívül még azt lehet megtudni, hogy februártól SZÉP-kártyával is lehet fizetni a boltokban. A miniszterelnök további részleteket nem közölt.

A részletekkel meg kell várni az ezzel kapcsolatos rendelet megjelenését, amelyből kiderülhet, hogy például mekkora lesz a felső értékhatára az élelmiszer-vásárlásnak, illetve melyik zsebből lehet majd e célra költeni.

Amint arról korábban beszámoltunk, a koronavírus-világjárvány miatti veszélyhelyzettel összefüggésben a munkáltatóknak 2020. április 22. és 2021. december 31. között adott SZÉP-kártyás juttatás után szochót nem, csak szja-t kell fizetniük, így a befizetendő adó mértéke ebben az időszakban mindössze 15 százalékos.

Emellett a SZÉP-kártyás juttatás 450 ezer forintos éves kerete 2020-ban és 2021-ben magasabb mértékben, 800 ezer forintban került megállapításra.

További kedvezményt jelent, hogy 2022. szeptember 30-ig a SZÉP-kártya zsebei átjárhatók, azaz a különböző alszámlákon lévő összeg bármelyik másik alszámlánál meghatározott szolgáltatás kiegyenlítésére is felhasználható.

Korábban nem merült fel, hogy élelmiszerre is felhasználható lenne a SZÉP-kártyára kerülő összeg, november közepén azonban mi is beszámoltunk róla, hogy megújult, digitális formában a jövő év elejétől újra elérhető lesz Magyarországon a Ticket Restaurant béren kívüli juttatás lehetősége SZÉP-kártyán – jelentette be Szendrő Tamás, az Edenred Magyarország Kft. ügyvezető igazgatója.

Az Edenred Magyarország Kft. kibocsátásában a tervek szerint 2022. január 15-től működik majd a főleg melegétkeztetésre fókuszáló Ticket Restaurant SZÉP-kártya, és ugyanazzal a három alszámlával – vendéglátás, rekreáció és szálláshely – működik majd, amit a SZÉP-kártya rendelet elvárásként meghatároz – mondta el akkor az ügyvezető az MTI-nek.

Az Edenred Magyarország Kft. negyedik szereplőként lesz jelen a magyar piacon az OTP, az MKB és a K&H SZÉP-kártya kibocsátók mellett.

Szintén a SZÉP-kártya forgalmazásával kapcsolatos hírként december elején került nyilvánosságra, hogy a Magyar Bankholdinghoz tartozó pénzintézetek teljes hálózatában elérhetővé vált az MKB Széchenyi Pihenőkártya, így az MKB Bank mellett a Budapest Bank és a Takarékbank is biztosítja az ügyfelek számára a terméket. Így az eddigi 50 MKB-bankfiók helyett közel 900 helyszínen vált igényelhetővé az MKB SZÉP Kártya.