Jövőre is megemelt összeggel támogatják az osztrák turizmust

Forrás: turizmus.com

 2022. október 19. 19:01

A Magnus Brunner szövetségi pénzügyminiszter által frissen előterjesztett 2023-as költségvetés biztosítja az osztrák turizmusgazdaság megújuláshoz szükséges forrásokat – üdvözölte közleményében a törvényjavaslatot Susanne Kraus Winkler turisztikai államtitkár.

Az ágazat felügyeletét ellátó államtitkár nyilatkozatában utalt arra, hogy az idei évben a koronavírus-járvány miatt 10 millió euróval – 24,5 millió euróra (közel 10 milliárd forintra) – emelték az ágazatban tevékenykedő vállalkozások közvetlen központi támogatására fordítható keretösszeget.  Ausztria jövő évi szövetségi költségvetésében is ez az emelt összeg található – ír Kovács Balázs, Ausztriában élő turisztikai szakértő blogjában.

A támogatási elvek a kormányprogramban és az osztrák turizmusstratégiában, az úgynevezett Masterplan T-ben rögzített célok elérését szolgálják.

A támogatáspolitika fókuszában a fenntarthatóság és a családi vállalkozások ellenálló képességének fokozása áll.

Európa első számú fenntartható turisztikai desztinációi közé kíván emelkedni Ausztria

Fotó: 123rf.com

Ahogy arról korábban beszámoltunk, az idén frissen bevezetett fenntarthatósági bónusz keretében a turisztikai kkv-k elsősorban olyan környezet- és klímavédelmi beruházásai támogathatóak, amelyek a megújuló termikus energia hasznosítását, körforgásos gazdasági modellek megvalósítását, vagy energiatakarékossági eljárások kidolgozását, illetve fűtéskorszerűsítést szolgálják.

További támogatható célterület még a személyzet számára jobb munkafeltételeket teremtő beruházások ösztönzése, a rugalmas foglalkoztatottsági formákat elősegítő projektek, mint például a gyermekmegőrzési szolgáltatások, üzemi óvodák gyakorlatának elterjesztése.

„Célunk, hogy Ausztria Európa első számú fenntartható turisztikai desztinációi közé tartozzon. A célzott támogatásainkkal ezen az úton kísérjük tovább az osztrák turisztikai vállalkozásainkat” – zárul Susanne Kraus Winkler közleménye.