Több mint 300 millió Instagram- és TikTok-követő figyel most Budapestre

Forrás: turizmus.com

 2024. május 23. 21:04

A Magyar Turisztikai Ügynökség szervezésében ezekben a napokban zajló Budapest Influencer Trip keretében 50 külföldi influenszer népszerűsíti a magyar fővárost – olyanok, akiknek az Instagramon összesen több mint 155 millió, a TikTokon pedig 176 millió követője van.

A Magyar Turisztikai Ügynökség 14 országból mintegy 50 influenszert és több mint 100 hazai tartalomgyártót fogad május 22–24. között Budapesten. Az ügynökség vezérigazgatója szerint Európában ekkora mértékű influenszertripre még nem volt példa. Azért fontos az új típusú marketingaktivitás, mert a médiafogyasztási szokások teljesen megváltoztak – nyilatkozta Könnyid László az Indexnek.

Amint arról korábban már beszámoltunk, a Budapest Influencer Trip keretében kiemelkedően nagy elérésű véleményvezérek mutatják be Budapest legszebb, legizgalmasabb arcát közönségüknek. A főszezoni foglalások élénkítését elősegítő esemény olyan utazókat csábíthat hazánkba, jellemzően a 25–40 éves korosztályból, akik hagyományos csatornákon keresztül nehezen szólíthatók meg. A Budapest Influencer Trip nagyszabású social media kampánya kifejezetten az Instagram- és TikTok-felhasználókat szólítja meg.

Az influencer trip keretében kiemelkedően nagy elérésű véleményvezérek mutatják be Budapest legszebb, legizgalmasabb arcát

Fotó: MTÜ

Könnyid László úgy véli, mára szakmai konszenzus van arról, hogy az influenszerpiac a turizmusban meghatározó, és a jövőben még meghatározóbb szelet lesz. A vásárlók többsége hitelesnek fogadja el az influenszerek ajánlását, és ez a turisztikai termékekre is igaz.

Az MTÜ a nemzetközi influenszerek kiválasztásakor elsősorban arra koncentrált, hogy olyan tartalomgyártókat csábítsanak Magyarországra, akik az USA-ban, az Egyesült Királyságban, Németországban, Spanyolországban, Franciaországban és Olaszországban, azaz kifejezetten a magyar turizmus számára fontos küldőpiacokon rendelkeznek nagyszámú követővel. Kiemelte az Egyesült Államokat, ahol szavai szerint a 6 hónapot is elérheti az utazás megtervezése, így a kampány már a következő téli időszak foglalásait is segíti. Az 50 külföldi influenszernek együttesen több mint 330 millió követője van, ebből az Instragramon több mint 155 millió, a TikTokon pedig 176 millió.Ám a követők mellett jóval szélesebb felhasználói réteghez juthatnak el az országimázst építő tartalmak, így a kampány teljes elérése ennek a többszöröse lehet majd – mutatott rá az MTÜ vezérigazgatója.

 

Rengeteg tartalom készül

A kampány keretében – a nemzetközi trendeknek megfelelően – gyakorlatilag egy nagyívű filmforgatásra kerül sor, amely nem nyilvános, nincsenek vendégek, csak statiszták. A produkció végső helyszín- és attrakciós kínálatának kialakításában nyílt pályázat keretein belül a fővárosi szolgáltatók is részt vehettek. A közösségi médiában nagyjából egy időben megjelenő tartalmak kiemelkedő láthatóságot eredményeznek. Egy-egy felhasználót többszörösen elérhetnek a posztok a fővárosi szolgáltatásokról, szállodákról, kulináris élményekről, unikális helyszínekről vagy programlehetőségekről.

A kampány alatt leforgatott videókat pedig az MTÜ később is felhasználhatja az év során a főváros és Magyarország promóciójára. „Rövid távon forgalmat élénkítünk egy ilyen akcióval, míg hosszú távon Budapestet és Magyarországot építjük” – fogalmazott Könnyid László, az MTÜ vezérigazgatója.

Városliget. A három nap alatt több mint 550 olyan tartalom készül, amely az ország különböző szegleteit mutatja be

Fotó: MTÜ

Az MTÜ mostani kampányába bekapcsolódott, influenszermarketingre szakosodott Post For Rent alapítója, Csiszár Gergő a lapnak elmondta, az 50 nemzetközi véleményvezér itt-tartózkodása alatti három napban több mint 550 olyan tartalom készül, amely az ország különböző szegleteit mutatja be.  Ez pedig az Instagramon vagy TikTok-videóban kel majd életre. Már most több mint 150 kihelyezett tartalomnál tartanak. „Erre csatlakozunk rá egy külső produkciós csapattal, ami 84 főből, 5 drónból áll, 8 napi forgatással, 47 forgatási helyszínen” – részletezte az Indexnek a szakember.

A nemzetközi közönségen kívül az MTÜ célul tűzte ki, hogy a magyar fiataloknak is izgalmas úti célként mutassák be a fővárost. Ezért az eseményekhez naponta több mint 100 magyar véleményvezér is csatlakozik a három nap alatt.