Marad a határzár október 1-je után is

Forrás: turizmus.com

 2020. szeptember 28. 16:51

A határainkon a belépésekre vonatkozó korlátozó intézkedések fennmaradnak – jelentette ki Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter arra az újságírói kérdésre, hogy október 1-jétől is fennmarad-e a határzár.

A magyar külügyminiszter a lengyel külügyminiszterrel tartott közös sajtótájékoztatón az ATV részéről feltett kérdésre adott válaszában a döntést azzal indokolta, hogy a vírus utánpótlását így kívánják elvágni.

Rámutatott, hogy az új napi esetek száma Európa-szerte növekszik, és ez alól sajnos nem képeznek kivételt a térségbeli vagy éppen szomszédos országok sem. "Mi úgy ítéljük meg, hogy a határainkon korábban életbe léptetett korlátozó intézkedések feloldása a járványügyi helyzet romlásához vezetne" – mondta.

A külügyminiszter ugyanakkor jelezte: a visegrádi országok polgárai számára továbbra is élni fognak a könnyítések, mert "a világjárvány eddigi kezelése során legszorosabban a visegrádi országokban működtünk együtt."

A sajtótájékoztatón elhangzott az is, hogy a koronavírus-járvány kezelésére kezdeményezték a "Visegrádi Koordinációs Központ" felállítását, Lengyelország vezetésével.

(Borítókép: 123rf.com)