Miniszteri biztost kapott a vallási turizmus

Forrás: turizmus.com

 2023. február 11. 20:38

Kétéves időtartamra Nacsa Lőrincet a Nemzeti Vallásturizmus Intézkedési Terv megvalósításához szükséges intézkedések koordinációjáért felelős miniszteri biztossá nevezte ki Semjén Zsolt, a miniszterelnök általános helyettese.

A pénteki Magyar Közlönyben megjelent, és szombaton már hatályba is lépett utasítás szerint a vallásturizmusért felelős miniszteri biztos gondoskodik a Nemzeti Vallásturizmus Intézkedési Terv elfogadásával és a megvalósításához szükséges intézkedésekkel kapcsolatos koordinációs feladatok ellátásáról.

Nacsa Lőrinc

Fotó: kdnp.hu

Ezenkívül részt vesz a kiemelt vallásturisztikai projektek, az egyházakkal történő egyeztetések, valamint az egyházi vonatkozású kormányzati egyeztetések lebonyolításában, és a kapcsolódó kommunikációs feladatok ellátásában. Továbbá közreműködik a vallásturisztikai vonatkozású szakmai anyagok és jogszabályok előkészítésében.

A kinevezett Nacsa Lőrinc a KDNP országgyűlési képviselője. A miniszteri biztos tevékenységét Semjén Zsolt, a miniszterelnök általános helyettese irányítja, és tevékenysége ellátásában kétfős titkárság segíti.

Az év utolsó napjaiban megjelent 1695/2022. (XII. 30.) Korm. határozat szerint a Nemzeti Vallásturizmus Intézkedési Tervben megfogalmazott célok elérésére és feladatok megvalósítására a kormány közel 6 milliárd forintot biztosít 2030-ig.