Orbán Viktor bejelentette, hogy meddig marad az árstop

Forrás: turizmus.com

 2022. április 27. 14:03

Az üzemanyag és az egyes élelmiszerek árát korlátozó intézkedések meghosszabbításáról döntött a kormány szerdai ülésén. Július 1-ig marad benzinárstop és az élelmiszerárstop – jelentette be Facebook-oldalán Orbán Viktor.

A miniszterelnök közösségi oldalán közzétett videóban arról beszél, hogy egész Európában emelkednek az árak, ennek elsődleges oka a háború. Amíg a háború véget nem ér, az árak nőni fognak – mondta.

Orbán Viktor leszögezte, a magyar kormány mindent megtesz annak érdekében, hogy megvédje a családokat az áremelkedések következményeitől, ezért alkalmaznak az üzemanyag és néhány élelmiszer esetében is árkorlátozást, illetve ársapkát. A kormány úgy döntött, hogy július 1-jéig meghosszabbítja ezeket az intézkedéseket – jelentette be.

 

A 2022. február 1-jén életbe lépett árszabályozás, amelyet eredetileg 90 napra terveztek megtartani, az alábbi alapvető élelmiszerekre terjed ki: kristálycukor, búzafinomliszt (BL 55), finomított napraforgó-étolaj, házi sertéscomb, csirkemell, csirke far-hát, csirkehát, csirkefar, csirkeszárnyvég, ultramagas hőmérsékleten hőkezelt, 2,8% zsírtartalmú tehéntej. Ezeknek az ára nem lehet magasabb a 2021. október 15-én alkalmazott árnál.

A 95-ös benzin és a gázolaj kiskereskedelmi árának felső határát 480 forinton rögzítették, ez azonban nem vonatkozik például a turistabuszokra.