Panziók létesítését segíti a Kisfaludy-program a Dunakanyarban

Forrás: turizmus.com

 2019. május 24. 13:36

750 millió forintos keretösszeggel folytatódik a szálláshelyfejlesztés a Dunakanyar kiemelt turisztikai fejlesztési térségben. A szállodák után ezúttal új panziók létesítésére lehet pályázni, még június 6-ig.

A felhívás keretében vissza nem térítendő támogatásra a tervezett beruházás helyszíneként szolgáló ingatlan tulajdonosa pályázhat 3-4 csillagos minősítésű panzió létesítésére. Azok a szálláshelyek is pályázhatnak átalakításra, fejlesztésre vagy bővítésre, amelyek korábban legalább egy évig panzióként vagy szállodaként működtek, de 2018. január 1-je óta nem rendelkeznek üzemeltetési engedéllyel és a létesítményben nem végeznek gazdasági tevékenységet a támogatási igény benyújtásakor.

A kiírás szerint a felhívás keretösszege 750 millió forint, a maximális támogatási intenzitás 50%. Az elnyerhető támogatás összege minimum 55 millió, maximum 300 millió forint.

Annak érdekében, hogy a magyarországi kereskedelmi szálláshelyek és desztinációk meg tudjanak felelni a modern, XXI. századi turizmus kihívásainak és a vendégek igényeinek, elengedhetetlen a szükséges, fenntartható és minőségi panziókínálat biztosítása – olvasható a Kisfaludy Szálláshelyfejlesztési Konstrukció pályázatot meghirdető oldalán.

A pályázat fontos célja, hogy a hazai kereskedelmi szálláshelyek és desztinációk meg tudjanak felelni a XXI. századi turizmus kihívásainak

Fotó: kisfaludyprogram.hu

A konstrukció célja a turisztikai vonzerőkhöz kapcsolódó és a turisztikai vonzerők közelében található új kereskedelmi szálláshelyek kialakítása, az újonnan létrejött szálláshelyek működéséből származó árbevételek által a profitabilitás és a fenntarthatóság növelése a Dunakanyar kiemelt turisztikai fejlesztési térségben.

További cél az adófizetési morál javítása, a szektorban jelenleg is dolgozó munkavállalók számának és bérszínvonalának növelése.

Korábban megírtuk, hogy hazai forrásból hamarosan megújulhatnak a Dunakanyar strandjai is.