PR in Hungary: Új kolléga, még több kihívás

Szerző: Pintér Tünde

Forrás: turizmus.com

 2022. március 31. 18:34

Izgalmas kihívásokat tartogat a 2022-es év a PR in Hungary számára: állandó ügyfeleik számát megduplázták és számos új projektjük van kilátásban. Révész Róbert ügyvezetővel és Gergely Zita PR- és rendezvénymenedzserrel egyre sokasodó feladataikról és csapatuk átalakulásáról beszélgettünk.

Ígéretesen indult 2022 a hazai turizmusban, az év első három hónapja után a várakozások kifejezetten optimisták. Mi csapódik le ebből a pozitív hangulatból nálatok?

Révész Róbert: Egyértelmű, hogy a korábbinál nagyobb figyelem irányul a régiónkra és ezen belül Magyarországra, a körülöttünk lévő országok számára egyre fontosabb a magyar utazóközönségben rejlő potenciál. Felértékelődésünket mutatja, hogy újabb idegenforgalmi hivatalok és szállodaláncok számítanak arra a szolgáltatásra is, amit az ország egyetlen, turizmusra szakosodott PR-ügynökségeként nyújtani tudunk.Ebben az évben is túl vagyunk már jó néhány feladaton, az Utazás kiállításon például mi koordináltuk a külföldi díszvendégként jelen lévő Egyiptomi Turisztikai Hivatal megjelenéssel járó feladatait. Áprilisban Debrecen városával sajtóreggelire, a Liburnia szállodalánccal sajtóbrunchra és munka utáni networking eseményre készülünk, május elején az a&o hostellánc számára koppenhágai sajtóutat szervezünk. Egy pillanatra sem pihenünk.

Révész Róbert és Gergely Zita, a PR in Hungary ügyvezetője, illetve PR- és rendezvénymenedzsere

Fotó: turizmus.com

Kik jelenleg az állandó partnereitek és milyen projekteken dolgoztok az idén?

Gergely Zita: Büszkék vagyunk arra, hogy évről évre egyre több külföldi desztináció, szálloda és egyéb turisztikai szolgáltató választ bennünket magyarországi partneréül. Legrégebbre Debrecennel nyúlik vissza a kapcsolatunk: 2017 óta vagyunk a cívisváros hivatalos turisztikai PR-ügynöksége. Szintén több éve dolgozunk együtt a Horvát Idegenforgalmi Hivatallal, magyarországi képviseletük PR-ügynökségeként az idén is izgalmas projekteket szeretnénk megvalósítani. Három éve menedzseljük a már említett a&o Budapest megjelenéseit, sajtó- és szakmai eseményeit. Kevesen tudják, de a berlini székhelyű cég a legnagyobb hostellánc Európában, 40. házukat tavaly nyáron Edinburgh-ban nyitották meg.A tavalyi évben számos tenderen indultunk, ennek köszönhetően állandó partnereink száma megduplázódott. Büszkeséggel tölt el minket, hogy az idei évtől mi menedzseljük a Szlovén Idegenforgalmi Hivatal teljes körű magyarországi PR-tevékenységét. Szintén a mi feladatunk a Lengyelorszag.travel Facebook-felületének kezelése. Az egyik legújabb partnerünk a Kvarner-öbölben 32 egységgel rendelkező Liburnia Hotels and Villas, melynek teljes magyarországi marketingkommunikációs tevékenységét szervezzük.

R. R.: Szívünknek szintén kedvesek azok a régi-új partnerek, akikkel projekt alapon dolgozunk együtt. Az idén is szervezünk eseményeket a Kempinski Palace Portoroz és a Kempinski Palace Adriatic, a Falkensteiner Hotels és a Sava Hotels szállodalánc számára.

Gergely Zita (b3) fam tripen Pozsonyban

Fotó: Barbora Jancarov

Melyek voltak a tavalyi év legkedvesebb projektjei számotokra?

R. R.: Nehéz választani a sorból, de nagyon emlékezetes volt a rendhagyó formában megtartott Slovenian Incoming Workshop, hiszen csapatunk egyik tagja lett a szlovéniai postojnai cseppkőbarlang 40 milliomodik látogatója. Szívesen emlékszem vissza a makói sajtóútra, hiszen nem minden nap vezethet az ember Ford T-modellt, vagy suhanhat át a Maros felett átívelő canopypályán.

G. Z.: A Covid-árnyékában nem voltunk híján a rendhagyó eseményeknek sem. A VisitDebrecen csapatával közösen virtuális borkóstolót tartottunk hazánk legismertebb, utazással foglalkozó bloggereinek, a Conventions Malta szervezettel közösen pedig virtuális MICE-webináriumot szerveztünk.

 

A környező országok piacán voltak már szárnypróbálgatásaitok?

R. R.: Óvatosan már ezzel is megpróbálkoztunk, és nem is rossz eredménnyel. A Marokkói Idegenforgalmi Hivatal kérésére szlovák újságírókat és bloggereket vittünk tanulmányútra, a Tajvani Idegenforgalmi Hivatal két évvel ezelőtti projektjéhez pedig lengyel, cseh és horvát influenszereket és bloggereket delegáltunk.

Számos sajtóutat is szervezett a PR in Hungary. A képen a Kempinski Palace Portorozba vittek újságírókat és bloggereket

Fotó: turizmus.com

Nem csak a partnerek számának bővülése az egyetlen változás nálatok. Kenderesy Nadin szakmai vezető távozásával hogyan változott a cégen belüli feladatmegosztás?

R. R.: Ügyvezetőként továbbra is az új partnerek felkutatását és a meglévő ügyfelekkel való kapcsolattartást tartom legfontosabb feladatomnak. Gergely Zita PR- és rendezvénymenedzserként nemcsak kézben tartja és rendszerezi a feladatokat, de szintén Zita a megvalósítás szakmai koordinátora és a kivitelezés magas színvonalának felelőse, az ő munkáját Karsai Adrienn segíti asszisztensként. Van ugyan külső segítségünk, de nem titkoljuk, hogy a projektek számának megszaporodása miatt új, állandó embert keresünk a csapatunkba. A turizmuspr@turizmus.com e-mail címen folyamatosan várjuk a jelentkezéseket!

 

A piacon lévő számtalan PR-ügynökségek között mi teszi egyedivé a PR in Hungary szolgáltatásait?

G. Z.: Magyarországon mi vagyunk az egyetlen, kifejezetten a turizmusra fókuszáló PR-ügynökség, partnereink 99 százaléka ebből szektorból érkezik. A legnagyobb előnyünk azonban a mögöttünk álló turisztikai szaklapkiadó: nemcsak a remek újságírókat, de a kiterjedt sajtó- és szakmai kapcsolatrendszerünket, corporate partneri körünket, valamint piacismeretünket is jórészt ennek a háttérnek köszönhetjük.

R. R.: Használjuk a klasszikus BTL-eszköztárat, emellett az ismert emberek, nagy médiaértéket képviselő celebek bevonásában is komoly referenciákkal rendelkezünk. További erősségünk a piacon egyedülállónak mondható corporate ügyfélkörünk és a hazai utazásszervezőkkel való szoros kapcsolat, mind a kiutaztatás, mind a beutaztatás területén. A legjobb érzés, amikor egy korábbi megbízónk referenciája alapján keresnek meg bennünket és veszik igénybe a szolgáltatásainkat.