Princzinger Péter az I. Turisztikai Karrier Expóról – podcast

Forrás: turizmus.com

 2020. február 10. 09:33

Az Utazás Kiállítás keretében 2020. február 27-28-án rendezik meg Magyarország első turisztikai állásbörzéjét, a Turisztikai Karrier Expót. Ebből az alkalomból volt a Turizmus.com rádió vendége Princzinger Péter, a Magyar Turisztikai Szövetség Alapítvány elnöke.

Princzinger Péter

Fotó: turizmus.com

A Magyar Turisztikai Szövetség Alapítvány egyik célja, hogy elősegítse a magyar turizmus minőségi fejlődését, megújulását.

Az ágazat talán legnagyobb problémája napjainkban a megfelelően képzett, minőségi munkaerő hiánya, a potenciális álláskeresők és a turisztikai munkaadók egymásra találását megkönnyítő állásbörze ezen a téren eredményezhet előrelépést – mondta el Princzinger Péter, az MTSZA elnöke.

Az alapítvány az állásbörzével szeretné megmutatni azt is, mennyire sokszínű a turizmus, milyen szerteágazóak az elhelyezkedési lehetőségek az ágazatban.

A szállodák és éttermek mellett többek között utazási irodák, közlekedési, sport- és kulturális szolgáltatók, gyógyfürdők, turisztikai hivatalok várják az álláskeresőket.

A börze ugyanúgy érdekes lehet a szakirányú egyetemi hallgatók, mint azok számára, akik más területen dolgoznak, de karriermódosításon gondolkodnak.

A Turisztikai Karrier Expo kísérőprogramjainak középpontjában a korszerű foglalkoztatás áll, a témák változatosak a cafeteria-rendszertől a personal brandingig.

A teljes beszélgetést itt tudja meghallgatni: