Válogatott vízilabdásokkal készült turisztikai imázsfilm a vizes vb-re

Forrás: turizmus.com

 2022. június 18. 11:27

A Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) megbízásából, a Magyar Vízilabda Szövetséggel együttműködve a vízilabdát és a hazai gyógyfürdőket népszerűsítő kisfilm készült a hazánkban zajló FINA vizes világbajnokság alkalmából.

„Innen ered minden: meríts te is erőt Magyarország gyógyvizeiből!" – ezzel az üzenettel készített rövidfilmet az MTÜ. Célja, hogy egyszerre ébresszen büszkeséget a nézőben a hazai női és férfi pólóválogatott sikerei, valamint Magyarország páratlan kincse, a gyógyvizek iránt.

Az MTÜ a Magyar Vízilabda Szövetséggel közösen dolgozta ki a koncepciót, a narrátor szerepében a sportrajongók által jól ismert Hajdú B. Istvánt hallhatjuk, és olyan hírességek is feltűnnek a filmben, mint Kemény Dénes, Märcz Tamás vagy Leimeter Dóra.

Az imázsfilmben a magyar férfi pólóválogatott tagjai és Märcz Tamás szövetségi kapitány (jobb szélen) is feltűnnek

Fotó: MTÜ

A hazánkat népszerűsítő rövidfilmben számos ikonikus, közkedvelt termálfürdő jelenik meg, mint a budapesti Széchenyi fürdő, a Miskolctapolcai Barlangfürdő, a Hévízi Tófürdő vagy a makói Hagymatikum. A lenyűgöző látványt nyújtó helyszínek bemutatása a rendezvény időszaka alatt hozzájárul a gyógyfürdők forgalmának élénkítéséhez, hosszú távon pedig jótékony hatást gyakorol az ország turisztikai imázsára – olvasható az MTÜ közleményében.

Kattintson a nyílra és nézze meg az imázsfilmet!

A közleményben hangsúlyozzák, az MTÜ számára kiemelten fontos, hogy a sport erejét és népszerűségét összekösse hazánk csodáinak felfedezésével. Erre számos kiemelkedően sikeres példa van a tavalyi labdarúgó Európa-bajnokságtól a nemrégiben megrendezett Giro d'Italia magyarországi szakaszáig.

A Magyarországon megrendezett 2022-es FINA vizes világbajnokság kiváló lehetőséget kínál hazánk kedvezőbb nemzetközi megítélésének elősegítésére. Az MTÜ fontosnak tartja minél szélesebb körben terjeszteni, hogy Magyarország nemcsak versenyhelyszínként, de turisztikai úti célként is kitűnő és biztonságos választás – írták.

A pénteken megkezdődött és július 3-ig tartó vizes vb 60-80 ezer vendégéjszakát jelent a magyar turizmus számára – mondta el Wladár Sándor, a Magyar Úszó Szövetség elnöke a tegnapi nemzetközi sajtótájékoztatón.