Európai fődíjat is elhoztak a magyarok az idei turisztikai Oscarról

Forrás: turizmus.com

 2023. október 01. 14:38

A világ egyik legfontosabb idegenforgalmi megméretésének számító World Travel Awards 2023-as díjkiosztó gálaestjén kiderült, Európa legjobb turisztikai fejlesztése Budapesten van, és az Európa vezető diszkont-légitársasága címet is magyar érdekeltségű cég zsebelte be.

A WTA a turisztikai szolgáltatók és a vendéglátásban tevékenykedő cégek közül minden évben a legjobbakat értékeli, idén a jubileumi 30. díjkiosztó gálaestre került sor.

A pazar rendezvényt a georgiai Sheraton Batumi Hotelben tartották, amely maga az előkelő Georgia's Leading Luxury Hotel 2023 elismerést zsebelhette be. A ház korábban háromszor is elnyerte a Georgia's Leading Hotel díjat, tavaly pedig Georgia (korábban Grúzia) vezető konferenciaszállodája lett.

Az európai listákon két magyar érdekeltségű nyertest is találunk. Európa legjobb turisztikai fejlesztése lett a Liget Budapest, a Magyar Zene Házát és az új Néprajzi Múzeumot is magába foglaló projektnek sikerült kivívnia a Europe’s Leading Tourism Development Project 2023 címet. A győztesről közönségszavazás döntött, a szavazásban való részvételre mi is buzdítottuk olvasóinkat.

A magyar érdekeltségű Wizz Air az Európa vezető diszkont-légitársasága (Europe's Leading Low-Cost Airline) 2023 címet nyerte el.

Batumi impozáns tengerparti képe, balról a második épület a fényárban úszó Sheraton Batumi

Fotó: 123rf.com

Idén a különböző turisztikai szolgáltatási területeken Magyarország legjobbjának díjaira aspiráló 53 magyar jelöltből – Hotelek & Resortok, Utazási irodák & Utazásszervezők, valamint Autókölcsönző kategóriában – 12 turisztikai szolgáltató vihette haza a rangos elismerést.

Közülük a Kempinski Hotel Corvinus Budapest két díjat is elnyert, az egyik a Magyarország vezető luxusszállodája 2023 elismerés (amit a hotel másodszor kapott meg), a másik pedig a Magyarország vezető szállodai lakosztálya 2023, amellyel a ház elnöki lakosztályát tüntették ki. Magyarország vezetője szállodája 2023-ban – csakúgy, mint 2022-ben – a budavári Hilton lett.

Íme az idei magyar díjazottak listája:

  • Hungary's Leading Hotel 2023 – Hilton Budapest
  • Hungary's Leading Luxury Hotel 2023 – Kempinski Hotel Corvinus Budapest
  • Hungary's Leading Boutique Hotel 2023 – Boutique Hotel Budapest
  • Hungary's Leading Business Hotel 2023 – InterContinental Budapest
  • Hungary's Leading Hotel Residences 2023 – Residences @ Corinthia Budapest
  • Hungary's Leading Hotel Suite 2023 – Presidential Suite, Kempinski Hotel Corvinus Budapest
  • Hungary's Leading Resort 2023 – Ensana Thermal Margaret Island
  • Hungary's Leading Serviced Apartments 2023 – Escala Hotel & Suites
  • Hungary's Leading Destination Management Company 2023 – Cosmos DMC
  • Hungary's Leading Tour Operator 2023 – Cityrama
  • Hungary's Leading Travel Agency 2023 – Araamu Travel
  • Hungary's Leading Car Rental Company 2023 – Europcar

A világ egyik legfontosabb idegenforgalmi megmérettetésének díjait 1993 óta osztják ki minden évben, az egyes földrészeken és globálisan is. A díjak átadására általában a filmes Oscarhoz hasonló nagyszabású gálaesteken kerül sor, kivéve a 2020-as eseményt, amelyet a Covid miatt csak online platformon tudtak megrendezni.

A World Travel Awards idei európai díjazottjainak és jelöltjeinek listáját itt, a magyar díjazottak és jelöltek listáját itt nézheti meg részletesebben.