10 ezer korsó ingyen sör a budapestieknek, ha vége a korlátozásoknak

Forrás: turizmus.com

 2020. május 15. 17:32

Amint a kijárási korlátozások enyhítése Budapesten is életbe lép, a magyar kézművessör-piac meghatározó főzdéje, a FIRST Craft Beer 10 ezer korsó ingyen kézműves sörre hívja meg a fővárosiakat.

A „Félig tele" néven indított kezdeményezéshez mintegy 30 vendéglátóhely csatlakozott. A sörfőzde célja az akcióval, hogy megköszönje a budapestiek kitartását és fegyelmezettségét a járványhelyzet alatt, a vendéglátóhelyeket pedig segítse az újranyitásban – tájékoztatta pénteken szerkesztőségünket a cég.

A FIRST Facebook eseményt hozott létre, hogy a korlátozások enyhítésének hivatalos bejelentése után ezen a platformon tájékoztassa a Félig tele kampány időpontjáról és a partner vendéglátóhelyek listájáról az érdeklődőket.  (Frissítés: Szombat délután megtörtént a kormányzati bejelentés: vasárnap éjfélkor megszűnnek Budapesten a kijárási korlátozások – a szerk.)

A kezdeményezéshez máris olyan vendéglátóhelyek csatlakoztak, mint például a Szimpla Kert, az Élesztőház, a Beer Brothers, a Mazel Tov vagy a FIRST Local Madách Tér.

A Félig tele akciót minden vendéglátóhelyen azonos időpontban fogják megrendezni, a készlet erejéig. Cserébe csak annyit kérnek a fogyasztóktól, hogy készítsenek egy fotót vagy videót az első sörükről és #feligtele hashtaggel töltsék fel közösségi oldalukra.

Ingyen sörrel köszönik meg a budapestieknek a kitartást

Fotó: FIRST Craft Beer

A budapesti FIRST Craft Beer kézműves sörfőzde tavaly a Berlin International Beer Competition mezőnyében elnyerte a Hungarian Brewery of the Year címet. Tulajdonosai, Kurucz Dániel és Kurucz Gergely a Budavári és a Belvárosi Sörfesztivál főszervezői, és évek óta népszerűsítik a minőségi sörfogyasztást Magyarországon.